Am stat la coadă la Farmacia Tei și am trăit să povestesc asta

Dacă n-ați aflat încă, există în București trei farmacii care au prețuri de până la jumătate față de celelalte lanțuri farma. Fără card de fidelitate, fără reclame cu stela&arșinel, dar cu coadă.

Am stat azi la o coadă de o oră și jumătate, pe ceas, ca să cumpăr medicamentele de tensiune ale mamei. Nu m-a obligat nimeni, puteam să le cumpăr fără coadă de la orice altă farmacie din oraș, dar am ales (de fapt ea m-a trimis, na) să le iau la jumătate de preț de la Farmacia Tei. Ca să fie clar de la început e vorba de o rețetă compensată, deci medicamentele ar fi fost și mai scumpe dacă le luam la liber, dar chiar și așa compensate, la celelalte farmacii prețul este pe alocuri chiar dublu.

Farmacia Tei e un soi de legendă urbană în București, se știe de ea de mai bine de un deceniu că are prețuri mici, dar pentru că la început era doar în cartierul Tei mi se părea cam aiurea să bat drumul până acolo doar pentru niște prețuri mai mici. Și apoi cât puteau fi de mici, mă gândeam, că doar nu le fură, tot de la aceiași producători veroși le cumpără și ei, deci pe scurt credeam că e doar marketing la mijloc. De ceva vreme s-a deschis a treia filială, în Dristor, mai aproape de mine, așa că am vizitat-o și eu pentru prima dată acum câteva luni. Am constatat cu plăcere că anumite produse pe care eu le cumpăr de regulă de la Mega sau de la farmaciile care-mi ies în cale, acolo sunt mult mai ieftine (pastă de dinți, apă de gură, periuțe, creme diverse). La sugestia mea, mama s-a dus și ea o dată să-și cumpere medicamentele de tensiune și a devenit fan.

farmacia-tei-dristor

Nu e lucru puțin pentru un pensionar, cu o pensie de 800 de lei lunar, să-și ia medicamentele uzuale cu 75 de lei în loc de 150 de lei. Totuși la coada de care vă spun nu erau numai pensionari, ci și de-alde ca mine. Ar fi câteva observații pe care vreau să le fac în legătură cu afacerea asta, chestii la care m-am gândit în ora asta jumătate de stat în picioare la coadă:

 • modul în care este organizată vânzarea de medicamente arată că pe proprietarii farmaciei chiar îi interesează să-și atragă și păstreze clientela, deși ar fi putut să motiveze că avem prețuri mici, nu ne permitem să angajăm personal mai mult – nu știu cum sunt celelalte două unități, dar la Dristor e așa: farmacia împarte un spațiu aparent nou construit cu un Mega Image, la fel și parcarea din față. Farmacia e organizată pe două arii principale: cea pentru medicamente și cea pentru cosmetice și plafar. Zona plafar e gen autoservire, totuși mișună printre rafturi destul personal care te ajută să găsești ce cauți. Zona de medicamente e deservită de 14 case. 14 case. Când am stat eu la coadă, jumătate dintre ele erau destinate rețetelor compensate, la care era și cea mai mare coadă. În fața mea au fost 50-60 de persoane, așa că de asta a durat atât, totuși farmacia a alocat 7 case pentru treaba asta.
 • românul verde tot nemulțumit e, că vrea ieftin, bine organizat și rapid – Întâmplător, la ora 13.00 au început să se schimbe turele la case. Nu toate în același timp, ci pe măsură ce veneau angajații la lucru, între clienți, se făcea rapid casa, se numărau banii, și se schimba tura. Era o întârziere de câteva minute, timpul alocat unui client, maxim doi. Cu toate astea, s-au găsit câțiva nerăbdători la coadă care să vocifereze că nu sunt în stare de nimic ăștia de la farmacie, nu știu să se organizeze, că nu e posibil așa ceva, cum să schimbi tura în timp ce ai coadă de zeci de persoane în față (!). Vociferatorii păreau pensionari, din categoria îndelung învățați cu cozi, oameni care prin votul lor din ultimii 25 de ani au contribuit și la pensiile de mizerie pe care le au și la halul în care a ajuns sistemul medical.
 • deși e arhicunoscut modelul, nimeni din țară sau dintre autorități nu vrea să-l replice – faptul că o singură farmacie din România își permite să vândă medicamente cu până la jumătate din prețul practicat de celelalte farmacii, și că este deja o legendă în țară, că vin oamenii din tot orașul la ea și stau cu orele la coadă sau că primește comenzi din toată țara pentru asta, mie una îmi demonstrează că nimeni din sistemul medical nu vrea să ieftinească cu adevărat medicamentele, altfel ar lua exemplu de la femeia asta care are Farmacia Tei.
 • nu are nevoie de card de fidelitate, clienții săi sunt fideli din convingere – m-am uitat la ei pe site și nu am văzut să aibă vreun card de fidelitate, de altfel nici nu cred că are nevoie, lumea vine să cumpere pentru că știe că e mai ieftin, nu e atrasă de reduceri iluzorii. Chestia asta cu cardul de fidelitate e numai un mod de a culege date personale pe care apoi comercianții le vând terților. Am făcut prostia să accept să mi se facă un card de fidelitate la Sensiblu, în iarnă, când am cumpărat tot niște medicamente pentru mama, care erau foarte scumpe, și cu cardul insista vânzătoare că îmi făceau o reducere. Îmi amintesc perfect că am debifat opțiunile de primit oferte, noutăți sau alte bulshituri. Și totuși săptămâna trecută m-am trezit că mă sună o voce hotărâtă să-mi vândă nu știu ce creme. Tipa mi-a zis că are numărul dintr-o bază de date furnizată de Sensiblu, cu care au ei nu știu ce biznis. Le-am scris pe site la Sensiblu că-mi exercit dreptul conferit de Legea care ne protejează datele personale și cer să-mi fie șterse datele din baza lor. Evident nu am primit vreun răspuns la asta, nu mă aștept să se execute, dar o să mai insist, numai așa de-a naibi.

Prin urmare, lăsați orice iluzii aveați în legătură cu eventualele ieftiniri de medicamente, promise de unii și alții prin campanii. Nu e vreo conspirație mondială a producătorilor din farma, care vor să ne ia pielea de pe noi, ci de sfânta lăcomie practicată la scară națională și de ani buni de toate marile lanțuri de farmacii. Judecând după numărul incredibil de mare de angajați ai Farmaciei Tei (pe care nu cred că-i sclavagește, după modul în care se comportă cu clienții), nu înțeleg care este raționamentul pentru care celelalte farmacii păstrează prețurile sus, în condițiile în care în general în farmacii nu vezi mai mult de unul-doi casieri și un paznic obosit de viață. Reclamele cu Stela și Arșinel nu pot fi chiar atât de scumpe.

În fine, ăsta nu e un advertorial, nu am primit nimic de la Farmacia Tei ca s-o laud, nici nu cred că are nevoie, ziceam și eu așa, ca opinia publică, poate află mai multă lume și mai scade astfel numărul de clienți care îngroașă profiturile marilor lanțuri farma … 😉

Etichete: , , , , , , , ,

191 comentarii la “Am stat la coadă la Farmacia Tei și am trăit să povestesc asta” Subscribe

 1. Farmacist 11/06/2018 at 21:10 #

  Inainte sa ridicati in slavi farmacia Tei, interesati-va de discount-urile pe care le obtin ei de la producatori si de la furnizorii de medicamente, despre mecanismul de marketing ce nu poate fi practicat de multe alte farmacii si aici nu ma refer la farmaciile de lant, ci la farmaciile individuale. Vorbiti fara sa cunoașteți multe detalii, care de altfel fac diferența doar din dorința de a arăta ce fabuloasă e conducerea famaciei Tei. As vrea sa dati exemple despre alte farmacii din țară care practica preturile lor inainte sa va defaimati alte farmacii si cand aveți căte un exemplu pentru fiecare judet, faceți o listă

  • Adriana 21/06/2018 at 11:13 #

   Se citeste o urma de invidie in comentariul tau! Cumva ai aplicat pentru un job la Farmacia Tei si te-au respins? 😀

  • Vali 23/06/2018 at 09:38 #

   Pai exact asta zice si DOLO, de ce alte lanturi de farmacii tin de preturi. Ele nu au discount-uri de la producatori sau furnizori? Cat despre marketing, lanturile se autopromoveaza cu spoturi publicitare la greu. In schimb, Farmacia Tei nu. Si apropo, jenant este ca farmacia inimii si-a pierdut o actrita tocmai din acest motiv – inima+ACV. Personal am fost de cateva ori pe la ei, in Tei, la raionul de Plafar. Si da, au preturi semnificativ mai mici decat lanturile de farmacii sau cele de cartier.

  • lunetistu 13/07/2018 at 18:42 #

   Concurenta cu inima catranita , nu doar de lacomie , ci mai mult de de invidie . Pe saracul bolnav care sta la coada la TEI , cind restul farmaciilor sint goale , nu-l intereseaza ~despre mecanismul de marketing ce nu poate fi practicat de multe alte farmacii si aici nu ma refer la farmaciile de lant, ci la farmaciile individuale. ~ il intereseaza doar pretul raportat le venitul lui de 800 – 1 000 de lei din pensia aia `speciala` .Nu-l intereseaza daca fura facind evaziune cu shpaga de rigoare ( daca o fi reala ) , o face intr-un scop nobil , Am intinlit in statia de tramvai Sfintul Gheorghe , oameni din provincie care m-au intrebat , unde-i farmacia TEI ( cea mare nu era infintata , era numai dugheana de pe coltul strazii ) si-mi spuneau ca vin din Argesi , Prahova .. pentru medicamente care costau o mie si ceva de lei si de la ei , le luau cu jhumatate de pret .Isi scoteau banii pe transport si ceva cistig , lacomilor care sinteti . Cind vezi la tv. : `Cintarea – Farmacia imini Catena ` , subliminalul te indruma spre Catena , restul este lipsa instinctului de conservare si tot ce deriva din el si dai cu banul pe ei , ca pe lautari la nunta , ca ti-a placut clipul .

   • Dan Stanescu 13/08/2018 at 15:05 #

    Permite-mi, Lunetistule, să subscriu la argumentele tale. Ce-mi pasa de metodele de marketing ale farmaciei, daca aceasta reuseste sa aiba preturi mici in conditii de legalitate (fii sigur ca a avut controale economice) ?
    Bravo, Farmacie din Tei !
    Te rog sa te extinzi si in alte parti – daca ti-or da voie organele de stat necorupte, nemafiote.
    Dan

    • Vladescu 26/02/2019 at 18:33 #

     Ai stat la coada asa mult ca s-a inchis si nu ai apucat sa-ti iei medicamentele?

  • Nicu 16/08/2018 at 06:55 #

   Tu esti cel care trebuie sa convinga,nu farmacia Tei.Implica-te!!

  • Ioana 03/09/2018 at 07:38 #

   Daca aceste discounturi sunt folosite in interesul clientului atunci nu pot decat sa-i felicit pentru asta!! 😍 Prin acest fapt, dau dovada si-ar trebui sa devina un exemplu pentru celelalte lanturi farmaceutice, din orice oras.

  • serban liliana 31/10/2018 at 11:12 #

   Despre ce vorbim? Despre adaosul comercial care urca pana la 300% in restul farmaciilor?
   Vorbim despre bunastarea farmacistului sau despre pretul sanatatii omului de rand.
   Lista sa o faceti dvs. pentru dvs, dar inainte sa va uitati in NIR la adaosul practicat.

   • ABC 31/10/2018 at 13:03 #

    Ar trebui facuta o diferenta intre farmacist si proprietarii de farmacii. Patronii marilor lanturi nu este niciunul farmacist. Cat despre salariile farmacistilor iti pot spune ca au ramas la fel comparativ cu 2012-2013, sau in anumite locuri au scazut ca urmare a saturarii pietei cu farmacisti si a „monopolului” impus tacit de marile lanturi.

  • Claudiu 15/11/2018 at 16:56 #

   Eu zic ca, înainte de a blama pe cei de la Tei, ar trebui sa ii blamezi pe altii. Exemplu: Sensiblu si punkt. Ale naibii discounturi la ăștia nu sunt negociate cu producătorii? Oare nu sunt negociate de aceeași? Cu dracu in 2 farmacii ale aceluiași grup exista diferente de 80% intre aceleași produse? De marketingul ăstora ce zici? Vezi Doamne Sensiblu este pentru premianți iar punkt pentru amarasteni. Pe naibii, același tip de vânzători (subliniez vânzători, nu farmaciști) la ambele. Eu cred ca inainte sa aruncam cu pietre ar trebui sa ii apreciem pe cei care încearcă să facă afaceri în junglă asta, asa cum se pricepe fiecare. Si, pare-se că cei de la Tei se pricep. Si inca ceva, datorită celor de la Tei exista astăzi si punkt, si belladona si care mai sunt pentru muritorii de rand. Dacă nu existau ei si daca nu se dezvolta astăzi eram cu totii numai premianți de Sensiblu

  • Eugen Bastic 17/01/2019 at 17:28 #

   Cine va oprește să practicați aceleași prețuri,ținând cont că farmaciile d-voastră au cheltuieli infim mai mici fata de farmacia tei. Eu personal am cumpărat medicamente pt. ochi și la dumneavoastră m-a costat 98 lei iar adoua oara am luat de la far. Tei și au costat 59lei.

  • Ralu 23/02/2019 at 07:21 #

   Avand in vedere volumul mare de marfa pe care-l achizitioneaza,de aici si disc foarte mare.
   Pe noi ne interesează ca dam foarte putin pe medicamente,este treaba lor ce fac si cum fac.
   Numai bine!

 2. Nicolae 03/07/2018 at 15:13 #

  Am cautat un medicament numit Norvasc. LaFarmacia Tei au medicamente cu substanta generica, sau activa, nu stiu exact cum se cheama, numita amlodipina. Care este si la Norvasc. Mai stiu ca medicamentele care contin aceasta substanta se numesc diferit la fiecare producator. Insa faptul ca au aceeasi substanta nu inseamna ca sint la fel de bune. Conteza puritatea substantei, conteaza excipientii folositi, concentratia si puritatea lor. Si mai stiu eu ce caracterizeaza un medicament. Nu am bani multi la pensie insa prefer un medicament fabricat in Anglia, Germania sau Franta decit unul fabricat aiurea. Asa cum nu toate rosiile au aceeasi savoare nici acelasi medicament nu are aceeasi eficacitate la toti producatorii. Nu stiu daca o chestie ca asta acopera diferenta de pret insa ceva din diferenta acopera.

  • florea 19/07/2018 at 06:26 #

   Clar, dle Nicolae ai „speciala” si nu-ti pasa.
   Ori esti deghizat de la concurenta? MUUULTA SANATATE,
   vorba „cuiva”.

  • marin 25/10/2018 at 10:26 #

   Pai ce sa zic… Si in Franta s-a facut si vindut Tylenol cu ingrediente chinezesti precum antigelul auto. Din care cauza au murit citiva copii…

 3. mordved 30/08/2018 at 08:13 #

  Farmacia Tei are calitatile ei, preturile mici fiind, presupun, principala. Dar marturia este hiperbolica. Din titlu te astepti sa fi fost calcata in picioare si sa supravietuiasca miraculos, ori sa fie transportata in alta dimensiune de unde a revenit prin cine stie ce mijloace petru a depune aceasta marturie. Dar nu conteaza; e o piata libera, sa cumpere fiecare de unde vrea, poate, ori ii place.
  Farmacia Tei are medicamentele uzuale, multe generice,cele prescrise de medicii rutinieri care sunt majoritari. Cred ca are doar ceva mai mult de jumatate din medicamentele aflate in farmaciile ”ticaloase”, din lanturi. Lipsesc foarte multe produse ”risque” din sfera cardiovasculara,oncologica, ori psihiatrica. In schimb au tot felul de fleacuri ce nu sunt medicamente, dar dau bine la popor.
  Iar oamenii veniti cu retete de ”mii de lei” din provincie sunt o bazaconie, o nascocire a unei cliente mult prea antrenate in propria-i poveste de dragoste din Tei.

  • Ioan 02/09/2018 at 15:41 #

   E vorba de patronii lacomi, amice mordved, si amandoi stim ca e un gen de lacomie care se intinde, de multe ori, pana la boala. Te vii sa spui ce nu are aceasta farmacie, dar e bine ca exista si ate destule produse la preturi sensibil mai mici, iata esentialul. Iar chestia cu „da bine la popor”, bazaconiile…te pun intr-o postura ingrata. Ce ar fi ilogic ca cineva sa vina de departe la aceasta farmacie daca cheltuie pe medicamente in loc de 3 000 de lei numai 2 000 ?!

   • Andrei 23/02/2019 at 21:54 #

    Consumul timpului, amice. În cazul în care ai uitat, iti aduc aminte: intr-o zi o sa mori. Mai ai un număr limitat de secunde care se micșorează constant. Dacă tu ai impresia ca banii sunt cea mai importanta valoare, atunci iti urez succes spre ratare. Timpul este resursa cea mai importanta, iar oamenii o risipă stând la coada. Farmacia Tei este imaginea omului din societatea noastră: mic, meschin, ahtiat după bani și plăcere.

 4. XYZ 25/09/2018 at 07:58 #

  Adevarul este undeva la mijloc.
  Este important de menționat că rețetele compensate și gratuite eliberate din alte județe nu pot fi ridicate din farmaciile din Bucuresți (se dorește ca din 2019 situația să se schimbe).
  În ceea ce privește pretul medicamentelor în mare parte situația descrisa este adevarată, însa cei de la Tei sunt stau destul de prost în ceea ce privește aprovizionarea cu medicamentele deficitare (și sunt multe).
  În concret, pensionarul își ridica de la ei medicamentele (să le spunem profitabile), ulterior aleargă cu jumătate de rețetă să caute la alte farmacii medicamentul deficitar (de regulă deficitarele sunt acele medicamente pentru care nu există interes de import, datorită lipsei de profitabilitate).
  Cel care pierde în definitiv este tot pacientul, întrucat va „compensa ” economia facută la Tei cu timpul pierdut și efortul (pacient= om bolnav/ pensionar greu deplasabil) pentru procurarea medicamentului deficitar (asta în cazul în care i se va elibera dintr-o altă farmacie doar produsul cu probleme, însa uneori acest lucru nu se întampla).
  În rest, toata stima, la OTC-uri și suplimente au prețuri foarte bune.

  • ionica 25/10/2018 at 10:32 #

   Probabil cu timpul, cind se va extinde reteaua si va creste cifra de afaceri, Farm Tei isi vor putea permite sa aduca si medicamente rare sau scumpe. Desi la altii e pe dos, de pilda Hipocrat Plus a intrat in reteaua Alphega si au marit preturile instant, neasteptind inflatia…

 5. Umil farmacist 26/09/2018 at 11:00 #

  In farmacie lucreaza FARMACISTI („vanzatorii” aia supraspecializati, care fac 5 ani de facultate si muuuulte alte studii postuniversitare) si asistenti de farmacie

  • ABC 31/10/2018 at 13:08 #

   Ceea ce spui tu era valabil odata demult, acum din pacate farmacistul este doar un vanzator cu diploma de licenta.
   Calitatea actului medical si pregatirea farmacistului au scazut de cand cu „fabricile ” particulare de farmacisti de la Arad, Constanta, Bucuresti. Unde mai pui ca vanzarea anumitor produse gen branduri proprii, hepato…, probiotice le este impusa specializatilor de care vorbesti.
   S-a dus vremea cand farmacistul revomanda cf anamnezei si propriei constiinte, din pacate.

   • Claudiu 24/01/2019 at 12:15 #

    Corect! Foarte bine punctat. Exact despre asta vorbeam și eu in comentariul anterior.

 6. Florin 24/01/2019 at 12:58 #

  Foarte mulți care comentați pe aici sunteți pe marginea subiectului. Opiniile dvs. ar fi mult mai valabile dacă cel puțin odată ați interacționa cu domeniul acesta, sau oricare alt domeniu. Desigur, nu aveți nicio vina că va aflați pe margine, dar purtați toată vina că îi etichetați pe alții fără să fiți în domeniu.
  Văd că unii spun că Farmacia Tei are costuri mari și totuși vinde ieftin. Oare aveți idee ce înseamnă discount de volum!? Oare aveți idee ce înseamnă că furnizorul să îți ofere 100.000 de produse GRATUIT la 100.000 comandate!? Nu, nu aveți idee. Dar îi blamați pe cei mici care nu au aceleași beneficii!
  Succes inteligenților!

 7. Maria 25/01/2019 at 16:41 #

  Felicitari pentru Farmacia Tei ! Am cumparat Piascledin din Farmacia Tei cu 39 lei iar din Sensiblu cu 69 lei(am trimis pe cineva sa cumpere .Nu am crezut ca diferenta este atat de mare si am intrebat eu in Sensiblu. Nu mai cumpar de-acum nimic din Sensiblu)

 8. mordved 30/01/2019 at 12:38 #

  Amice Ioane, uite cum e cu patronii lacomi: exista un antidepresiv atipic, bupropiona. Pe piata se gaseste sub 2 nume Zyban si Elontril (amandoua produse de Glaxosmithkline). Primul NU se compenseaza si costa 100 RON; al doilea e 60 RON si compensat vine la juma’ de pret. Acum ce crez dta ca gasesti la Tei? Numai Zyban. Poate vorbesc cu pacat, dar soiul asta de credulitate face sa fim condusi de alde Veorica.

 9. Andrei 08/02/2019 at 22:38 #

  Farmacia Tei, chiar nu-ti e rușine să manipulezi in masa? Sa pui atâtea comentarii care sa te ridice și să facă să pară ca ești perfecta? Chiar nu ti-e rușine să te folosești fără scrupule de bolile oamenilor doar ca sa faci bani? Rușine să-ti fie ca ti-ai bătut joc de profesia farmacistului! Rușine să-ti fie!

 10. Titel 16/04/2019 at 16:17 #

  Intamplator am mers si eu la acesta farmacie si am ramas placut surprin sa aflu ca banalul plasture cu ardei iute pe care-l cumparam la 4 lei din farmaciile de csrtier sau 3 bucati la 10 lei de la vanzatorii ambulanti din tramvaie aici l-am cumparat la 2 lei. Asa am descoperit ca medicamentele cardiace pentru care cheltuiam 600 lei pe luna cu reteta si card de fidelitate aici le-am luat cu 400 lei.

Lasă un comentariu

Anunță-mă prin email când apar comentarii noi.
Te poti abona si fara sa comentezi.

Oldies but goldies

Casa Becali, fostă Groza, fostă Auschnit, fostă Manu

Palatul lui Becali din București

“Intrați, bey, fotografiați ce vreți voi, vizitați tot, mi se rupe! O să văd eu ce-o să scrieți după aia, dacă sunteți cu sufletul curat… Intrați, faceți ce vreți, numa’ să nu furați!”. Așa ne-a primit Gigi Becali în curtea casei sale din Aleea Alexandru nr.1

Secretul Rozaliei din Criţ: “Ne-a ferit Dumnezeu de emigrare aicea, că avem mult de lucru”

Minunata ciorba ardeleneasca a adunat Europa la aceasi masa

Cu timpul oamenii au constatat că activităţi pe care noi le considerăm plictisitoare, pentru că le facem zi de zi, pot fi vândute foarte bine străinilor, care nu le-au văzut niciodată

Sanssouci, casa de la țară a unui rege cool

pajiste

La 1740 oricine putea să intre pe domeniul lui Frederick cel mare al Prusiei, cu condiția să fi fost îmbrăcat corespunzător. Azi intrarea costă 19 euro și îți dezvăluie un colț de rai și o poveste frumoasă.

Ziua 2: Dragă, eu unde dorm? că mă întreabă recenzorul….

Ospitalitate, dar nu degeaba

Dacă vă calcă recenzorul oferiți-i, vă rog eu, un pahar cu apă. Nici nu știți ce nevoie are!

Cum și-a arogat PSD un cinema de 3 milioane de euro din bani publici

poza-cinema-gloria-pro

Cinema Gloria, inaugurat și folosit doar de PSD deocamdată, nu are autorizație de securitate la incendii. ISU susține că nu poate amenda nici PSD, nici primăria, din cauza unor chichițe legislative. Totuși a amendat în același timp un cinematograf autorizat, închiriat de USR pentru un eveniment public.

Ce bucurie aș vrea eu să-mi facă Volksbank

bucurie

Banca pe care au dat-o mii de clienți în judecată oferă trei „lozuri” de câte 1000 de euro pentru satisfacerea unor bucurii omenești. Bucuria mea de client ar fi să-mi achit mai repede creditul la ei și să nu-i mai calc pragul niciodată.