Ce fac animalele la Zoo Berlin

Păi, ca și oamenii, trăiesc. Mai mult sau mai puțin. Se hârjonesc, mănâncă, se scarpină în cur când n-au treabă sau sunt apatice. Nivelul de trai de la Zoo Berlin e direct proporțional cu ăla al locuitorilor din marea Germanie.

Poate de aceea Grădina Zoo din Berlin n-are aproape nimic în comun cu omoloaga de la București. Animalele trăiesc în spații largi, cât mai aproape de modelul natural și în general sunt adunate în mai multe familii, ceea ce dă naștere la pui vii (am lucrat la EVZ, ziarul puilor născuți vii din orice viețuitoare:P) și jucăuși, spre deliciul miilor de vizitatori care stau la cozi lungi și plătesc 13 euro pe bilet ca să se zgâiască la ele. Dacă vor să vadă și peștii mai dau 7 euro ca să intre și la acvariu.

Ca o concluzie, dacă vă duceți la Berlin cu copiii merită să investiți într-o intrare la Zoo. Merită și ca om mare, dar să aveți măcar juma de zi ca să le admirați pe îndelete. Grădina e uriașă, se învecinează cu Parcul Tiergarten (adică în vest) și majoritatea chiriașilor ei chiar fac spectacol, deci merită stat pe bancă și urmăriți mai mult de câteva minute fiecare 🙂

De apă

***

Păsărici și păsăroi

***

Pisicuțe

***

Maimuțe, elefanți, girafe…

***

P.S. A, și să știți că și Grădina Zoo din Berlin e asaltată de interesele imobiliare, ca și asta de la București. Elefanții, maimuțele și chiar cangurii și-au restrâns un pic din teritoriu pentru niște sedii de birouri care le fac umbră cu câteva zeci de etaje.

Etichete: , ,

14 comentarii la “Ce fac animalele la Zoo Berlin” Subscribe

 1. Ana 29/07/2011 at 21:38 #

  Vaaai… 😡
  Rudele mele! 😀 😀 😀

  Strutii nu dau nastere la pui vii 😛 Si aceeasi chestie e valabila si pentru restul inaripatelor/ reptilelor (chiar, nici o poza cu vreun croco?)/ pestilor…

  13 euro? Yikes!!! Nu spun ca nu merita, doar ca sunt obisnuita cu taxele de intrare de nimic ale gradinilor noastre zoologice.

  Referitor la PS: Trist! 🙁

  • Ioana 29/07/2011 at 21:58 #

   Creca o zis „vii” in sensul de zglobii, plini de viata 🙂 parerea mea.

   Sa vezi gradina zoo din Belgrad ce draguta e pentru un oras nu chiar ca Berlinul.

   Sa vezi pe aia din Shanghai cat e, cat Berlinul si Belgradul la un loc 🙂

   • Dollo 30/07/2011 at 11:59 #

    Uite e o idee, că tot mă duc iar la Belgrad în septembrie. Merci de pont. La Shanghai e mai greu un pic de ajuns, dar nu se știe niciodată. Ai înțeles bine treaba cu puii 🙂

  • Dollo 30/07/2011 at 12:01 #

   La acvariu n-am mai intrat din lipsa de timp, deci de asta nu sunt poze cu croco 🙂 Eu am vizitat gradina asa, fugitiv, intre doua intalniri. Stiu ca strutii fac niste oua mari, de aia pesemne iesisera si niste pui asa rotofei din ele 🙂

 2. Andreea 30/07/2011 at 11:28 #

  Comentariile de la poze sunt foarte haioase !! … In general imi plac toate comentariile pe care le pui la poze:)

  • Dollo 30/07/2011 at 11:58 #

   Multumesc, Andreea, te mai aștept 🙂

 3. Diana 30/07/2011 at 20:05 #

  Aș vrea și eu niște pisicuțe din alea. 😀

  • Dollo 31/07/2011 at 09:07 #

   Cred că și ele ar vrea în libertate 😉

 4. Xanaxdu 01/08/2011 at 13:52 #

  Pe mine ma deprima grozav gradinile zoologice, si le evit pe cit pot. Ma gindesc ca daca toti ar face ca mine, ar disparea de pe fata pamintului si animalele ar trai libere… Singurul caz in care gasesc justificata existenta gradinilor zoologice e cind e vorba de animale in curs de disparitie, care sint protejate si inmultite in mod artificial. Dar si asta ar trebui sa se intimple in parcuri naturale, nu in gradini zoologice inconjurate de office buildings.
  In rest, chiar nu inteleg de ce copchilul de 3 ani trebuie sa vada girafe, samd, sa le intepe cu bete, sa bata cu degetele in cusca maimutelor sau in acvariul cu pesti. E foarte trist. Daca parintele vrea neaparat ca progenitura lui sa vada girafe, leoparzi si lei, n-are decit sa mearga in jungla, daca il tin c..iele. Altfel, e o chestie artificiala si care nu e in nici un caz in interesul animalelor.

  • Dollo 01/08/2011 at 15:09 #

   De principiu ai dreptate, dar teoria cu „dacă ar face toți ca mine s-ar desființa x lucru” nu ține, din păcate în nicio privință, nu numai la grădini zoo. Eu aș închide cu forța grădini precum aia din București, unde toate animalele chiar stau doar în cuști, uneori fără să vadă soarele sau iarba, și mai sunt câteva exemple prin țară care nu sunt grădini, ci crime împotriva animalelor. Dar la Berlin lucrurile par ceva mai evoluate. Sigur, tot captivitate e, dar păstrează niște aparențe naturale. Interesul animalelor… deh, ar fi multe de spus, de la a le proteja pe lângă casa omului (vezi maidanezii) până la a nu le chinui în crescătorii pentru sacrificare. Suntem niște animale și noi, momentan ne impunem forța asupra altora mai slabi.

   • Xanaxdu 01/08/2011 at 18:49 #

    Dollo, tocmai ai omorit spiritul civic si orice forma de affirmative action cu afirmatia ta: „teoria cu „dacă ar face toți ca mine s-ar desființa x lucru” nu ține, din păcate în nicio privință”.

    Ti-ai tras un glonte in picior, ca sa zic asa, tocmai tu, care te-ai luptat de una singura cu Orange, ai scris articole menite sa schimbe mentalitati, sa gaseasca prozeliti, etc, tu, care acum cauti oameni care sa sustina teoria ta ca a propos de indivizii care nu indraznesc sa isi dea in git fostii angajatori legat de violarea corespondentei, etc. Pai vezi, tocmai de-aia nu gasesti oameni care sa isi toarne fostii stapini, exact pentru ca nici ei nu cred in chestia ca „daca am face toti la fel, s-ar schimba ceva”.

    Adica, mai pe scurt, vorbele tale de mai sus iti contrazic faptele…

    • Dollo 01/08/2011 at 21:59 #

     Ar fi fost mai rău invers, dacă faptele nu mi-ar fi sustinut cuvintele…;) Mă rog, fac și eu haz de necaz, azi m-am întâlnit cu esența negativismului și trebuie să recunosc că sunt cam bulversată. Doi soți care mi se plângeau în același timp de niște măgării administrative ale primarului din sectorul 3, împotriva cărora (a măgăriilor) nu mai au cum să lupte, și mă gândeam cât de rahat trebuie să fie situația în mintea oamenilor ălora, dacă el lucrează la Parlament, iar ea la OPC. Și totuși văd zi de zi cum parcul din fața blocului le e făcut parcare, parcul de peste drum le e făcut cartier de blocuri, terenul moștenit de la părinți în orașul natal le e furat cu acte false. Când auzi astfel de chestii îți cam dai seama că spiritul civic e mort demult în România. Ăștia doi sunt considerați niște Gică contra în comunitatea lor, pentru că la fiecare acțiune se duc să urle în fața buldozerelor. E drept că o fac cam isteric, mesajul e distorsionat de calitatea transmisiei. dar singurul rezultat al indignării lor e că parcul pe care l-au apărat atunci e acum o parcare plină, ba chiar ar mai fi fost cereri pentru ea și n-au mai fost locuri. Deci, spiritul civic, cum spuneam, a murit pe altarul consumerismului. La noi cel puțin. Deși mă îndoiesc că în lume e mult diferit. Apropos de zoo…

  • Dragos B 19/08/2011 at 12:40 #

   Se poate mai rau. Circul si dresura. 🙁
   Hai, daca un caine, pisica ori cal poti sa-i mai pui s-alerge pe acolo, animalele salbatice… Niste nemernici. Iar parintii care-si duc copiii acolo… Vai de ei…

 5. Elena 01/11/2012 at 10:48 #

  Pfiu, ce aglomerat a fost la tine.
  Eu am prins o zi intunecata si n-am stat la coada. 😀
  Numai ca n-am reusit sa-l vad pe Bao Bao (giant panda).

  Daca vrei sa vezi fotografii proaspete, uite aici: http://elenaciric.ro/2012/zoo-berlin-fascinanta-gradina-zoo.html

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Povești de la capătul lumii

vapor expeditie antarctica

Fin del mundo – sau curul lumii cum îi mai zic argentinienii – e la fel de scump ca Londra. Dar au pinguini, lei de mare și balene în fața casei.

Epoca post adevăr, UE ține presa de mână și o încurajează să meargă spre lumină

eu-oficials

Jurnaliști europeni cer Comisiei Europene să-i apere de bogați, de politicieni și de ura cititorilor. UE știe că moartea presei = sfârșitul democrației, dar habar n-are ce e de făcut nici pentru salvarea uniunii, nici a presei.

Din câte încercări reușește un nevăzător să intre la metrou

florin georgescu metrou2

Din cel puțin două, la fel ca noi ăștia care nu nimerim să băgăm cartela cum trebuie în noii turnicheți. Asta de când s-a lansat aplicația gratuită Tandem acces, care le permite nevăzătorilor să folosească metroul ca toată lumea

Mama mi-a zis să nu mă duc, dar eu nu și nu…

parapanta3

Cu parapanta e ca și cu un bărbat, prima dată nu e bine, dar ceva te face să mai vrei măcar o dată 😉

Pedeapsa norvegiană, cum s-a ajuns la ajutor și n-au rămas la răzbunare

opera2

Zicătoare norvegiană: cu ce fel de fost deținut ai vrea să te întâlnești seara, pe o alee pustie? Aplicată în România, zicătoarea ar suna așa: cu ce fel de ziarist sau politician ai vrea să ai de-a face într-o campanie electorală?

Moarte chiaburilor din sănătate!

Rares Nechifor, embolizare uterina

Care n-a plecat din țară până acum – ca să se trateze sau să profeseze într-un sistem civilizat – e invitat s-o facă de la 1 martie 2013. România nu-și permite să mai încurajeze existența unei alternative private în sănătate.