Absolvind școala de „nurse”

O dirigintă de la Colegiul de asistente Fundeni le vinde elevilor lucrările de diplomă ca să nu se mai obosească ei să caute altele pe net.

Vă amintiți de fata care nu știa să deschidă un site deși avea laptop de vreo doi ani? Acum a absolvit Colegiul de asistente medicale de la Fundeni și trebuie să-și susțină lucrarea de diplomă. Ieri, ducându-mă la mama, am deschis de curiozitate lucrarea legată în coperte din piele albastră, cu litere aurii, care stătea pe laptopul ei. Și m-a lovit drept între ochi, încă de pe pagina doi, un citat agramat din Platon, urmat de altul din Hipocrate. „Sa le dati oamenilor orice, daca nu le dati sanatate,nu ve-ti fi facut nimic pentru fericirea lor.” – zicea nea Platon de Fundeni, dintr-un motto lățit pe lucrarea fetei.

O pagină mai încolo, altă celebritate a Internetului dădea declarații – Florence Nightingale. Despre „nursing” și importanța lui. De acolo înainte, în text se dezlănțuie o avalanșă de „nurse” cât e lucrarea de lungă.

M-am amuzat, m-am indignat, mi-am închipuit că lucrarea aia e copy/paste după ce găsise și ea pe Google, apoi am tăbărât pe fată de cum a intrat pe ușă:

– Ia spune, ce înseamnă „nursă”?

– Nursă? Nu știu… un pește?

– E pește, păi și ce caută peștii în lucrarea ta de diplomă?, o admonestează autoritar mama, cu un ton care mi-a amintit de copilăria mea 🙂

– Aaa, acolo… înseamnă asistentă.

– Și de ce n-ai scris asistentă?

– Păi ce știu io, așa au scris ăia!

– Păi cine ți-a scris lucrarea?, preiau eu ostilitățile.

– Niște doctori, cred.

– Are și niște greșeli chiar pe prima pagină, nu le-ai văzut?

– A, e plină de greșeli și în text, dar ce să-i fac eu? Așa ni le-a dat.

– Cine?

– Diriga, ea ni le-a dat la toți, ne-a zis să le legăm, să le copiem pe CD și să le predăm la școală. Am dat vreo două milioane și ceva pe lucrare, plus vreo 300.000 pe tipărit și legat și gata. Nu m-a costat mai mult de trei milioane tot. Lasă, abia aștept s-o dau și să scap, că m-am săturat!

– Deci ea v-a dat-o pe hârtie și voi trebuie s-o copiați pe CD? Câte pagini are?

– E, nu știu, dar ce am scris-o pe toată? Am copiat și eu un rând da, două ba, că doar nu eram nebună s-o copiez pe toată!

Avem așadar un colegiu de stat, în care profesorii dau pe brânci încercând să învețe elevii cum să scape repede și eficient de bătaia de cap numită examen de absolvire. Cu bani. Nu e de mirare că fata asta nu știa să deschidă un site pe calculator, de vreme ce diriginta le-a dat chiar ea lucrările de diplomă gata făcute de alții, ca să nu se mai obosească să caute pe net și eventual să bage bani prin alte buzunare.

Diriga asta, medic stomatolog de profesie (n-am înțeles ce treabă are ea să fie profesor la școala de asistente, dar poate nu știu eu cum se formează o nursă), are așa:

– cabinet propriu de stomatologie, de unde încasează bani,

– e profesoară la școala de „nurse” de unde ia bani (salariul ăla de căcat de la stat),

– vinde lucrările de diplomă ale altora, din generațiile anterioare probabil, și ia bani de la generațiile actuale. Dacă clasa are 30 de elevi, ori 300 de lei lucrarea, diriga asta tocmai a câștigat 9.000 de lei. Iar colegiul ăsta de nurse are multe clase, și cu taxă, și bugetate de stat.

Îndrăznesc să sper că nu toți profesorii or fi făcut la fel ca ea, dar ce ne poate motiva să credem asta, totuși?

Iar profa asta probabil protestează că are salariu de mizerie și-l înjură pe Funeriu că vrea să reformeze învățământul. Eu le-aș ura ăstora ca ei, care au avut și au pe mână viitorul țărișoarei, să ajungă când le-o fi lumea mai dragă într-un spital, pe mâna unei nurse școlite de ei, și aia să le confunde branula cu sonda de pipi. Doar așa, că nursingul e fun.

Etichete: , , , , , , , ,

21 comentarii la “Absolvind școala de „nurse”” Subscribe

  1. Band 15/11/2020 at 22:47 #

    https://dexonline.ro/definitie/nurs%C4%83

    Conform dexonline, cuvantul apare inca din 1955

    • Dollo 16/11/2020 at 15:15 #

      O fi apărând, dar văd că are alt sens decât ce spun eu în text.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Minune, în decembrie în sectorul 3 au răsărit părăluțele

flori-negoita

În triunghiurile decupate în gazonul din sectorul 3 astă vară, s-au ofilit begoniile și au răsărit părăluțele. O afacere horticolă de 49 de euro/mp fără TVA.

Ce ar fi de văzut/făcut în Portugalia

Porto, râul Douro și un pod făcut de Eiffel

Vizitat Lisabona, Porto, Estoril, Sintra, Coimbra, Fatima, Obidos&co; lăfăit pe plajele din Algarve, mâncat fructe de mare sau ce vă poftește apetitul, băut vin verde, ascultat Fado live, simtit bine pe bani putini

Pedeapsa norvegiană, cum s-a ajuns la ajutor și n-au rămas la răzbunare

opera2

Zicătoare norvegiană: cu ce fel de fost deținut ai vrea să te întâlnești seara, pe o alee pustie? Aplicată în România, zicătoarea ar suna așa: cu ce fel de ziarist sau politician ai vrea să ai de-a face într-o campanie electorală?

Cum și-a arogat PSD un cinema de 3 milioane de euro din bani publici

poza-cinema-gloria-pro

Cinema Gloria, inaugurat și folosit doar de PSD deocamdată, nu are autorizație de securitate la incendii. ISU susține că nu poate amenda nici PSD, nici primăria, din cauza unor chichițe legislative. Totuși a amendat în același timp un cinematograf autorizat, închiriat de USR pentru un eveniment public.

Suntem mai proști decât ne credem, dar ne și cam place

ignoranta

Oamenii sunt mai puțin înclinați să caute informații după ce află că se înșală, deoarece le place să se simtă bine, nu incompetenți. În plus, când li se confirmă părerile, chiar false, creierul lor secretă dopamină și se simt ca atunci când fac sex sau mănâncă ciocolată.

Dubița albă din Vitan, monumentul neputinței poliției și Primăriei sectorului 3

Celebra dubiță abandonată în fața Poștei Vitan

O dubiță zace de câteva luni încurcând traficul din Vitan. Poliția locală știe, dar nu are platformă de ridicat, Poliția rutieră o filmează și-l amendează pe proprietar, Primăria Capitalei zice să apelăm la țiganii care fură fier vechi, să fure și mașina abandonată.