Bărbați de onoare

Niște muieri capricioare n-ar fi fost mai inconsecvente în declarații decât Băsescu, Ponta și Antonescu în ultima lună. Niciunul nu-și imaginează cum va putea exista țara asta fără ei.

Tot ce are România mai bun în materie de politică. După cum zicea Andrei Pleșu, la referendum ni se cere să schimbăm o capră un berbec cu două gâște:

Crin Antonescu

6 iulie 2012, Parlamentul României – „Dacă nu veți fi demis la referendum, eu mă voi retrage definitiv din viața politică

26 iulie 2012, Antena 3 – „N-am făcut o promisiune, că nu datoram nimănui. Am spus pur şi simplu domnului Băsescu că înţeleg că după referendumul acesta nu o să mai fim împreună, ori pleacă dânsul ori plec eu (…) Când am văzut, totuşi, cât de mult sunt interesaţi partiazanii domnului Băsescu, parcă mai mult chiar decât de ramânerea domniei sale, dacă plec eu, dar nu cumva mă răzgândesc eu, sigur că am avut un sentiment ambivalent, pe de o parte o pornire să rămân, că văd că asta le place şi vreau şi eu să le fac anumite bucurii, dar, după aceea, chiar după introducerea condiţiei de cvorum, am spus, da, chiar şi aşa, e în regulă, dacă nu se strâng 9 milioane de oameni să se pronunţe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat şi mă duc învârtindu-măA survenit acum şi acest element care dă peste cap orice condiţie de competiţie electorală, în care domnul Băsescu strigă: fugiţi, fugiţi de la urne. Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament şi de niciun rămăşag„.

Traian Băsescu

18 iulie 2012, Grupul de Dialog Social – „Îi chem pe români la vot. PDL riscă să intre în coliziune directă cu mine, să ne despărțim dacă merg pe ideea boicotării referendumului”.

25 iulie 2012, Radio România Actualități – „Îndemnul meu este să nu se prezinte la vot, dar să înţeleagă de ce eu, ca şef al statului, nu pot refuza o instituţie fundamentală a statului român. Dacă n-aş fi preşedintele României, nici eu nu m-aş duce să validez o lovitură de stat”.

Victor Ponta

19 Martie 2012, ședința PSD – „Eu nu vreau și nu o să fiu niciodată primul ministru al lui Taian Băsescu. Eu nu sunt nici Emil Boc și nici Mihai Răzvan Ungureanu să mă pună Traian Băsescu în funcție la mișto, nici macar în bășcălie sau în glumă”.

18 Iulie 2012, B1TV – „Nu cred că voi putea coabita cu Băsescu dacă se întoarce la Cotroceni. Mă tem că blocajul va continua (…) Eu o să rămân premier atât timp cât nu voi primi un vot de neîncredere din partea Parlamentului. Am început acest proiect alături de Antonescu, voi continua alături de Antonescu. Tot ce vă spun e că va fi președinte”.

Comisia Națională de Etică a deliberat și mâine (joi – 19 iulie) va face publică decizia în cazul de plagiat. Nu mai vreau să comentez nimic. Consider că acest scandal a fost instrumentat din motive politice. De afectat m-a afectat personal, nu politic. Sunt convins că a fost mâna lui Traian Băsescu în scandalul cu plagiatul. Mă voi supune deciziei legale, Comisia Națională de Etică, în cazul plagiatului”.

Într-un interviu acordat publicatiei „El Pais”, în iunie 2012, Ponta este citat spunând că își va asuma responsabilitatea în cazul în care se va dovedi că teza sa de doctorat este un plagiat și cu siguranță se va retrage. El răspunde afirmativ la întrebarea dacă va demisiona în acest caz.

26 iulie 2012, Realitatea TV – Premierul Victor Ponta a declarat că va rămâne la conducerea Guvernului şi în cazul în care preşedintele suspendat Traian Băsescu revine la Palatul Cotroceni după referendum, în urma invalidării rezultatului din cauza unui număr insuficient de persoane care s-au prezentat la vot. El a precizat, la RTV, că va rămâne prim-ministru până în luna noiembrie, când vor fi organizate alegeri parlamentare şi când este convins că USL va obţine majoritatea parlamentară care să îi permită să îşi continue mandatul de premier.

Etichete: , , , , , , ,

10 comentarii la “Bărbați de onoare” Subscribe

 1. Niki 26/07/2012 at 14:07 #

  Cred ca spre final te-ai plictisit, altfel la Ponta lista ar fi fost mult mai lunga.

  • Dollo 26/07/2012 at 14:09 #

   Și la Băsescu era, dacă o luam mai din anii trecuți 😉 am zis să rămân în actualitate

 2. valentin 26/07/2012 at 14:15 #

  Sa mai sper, sa nu mai sper, sa mai sper, sa nu mai sper…cred ca pana la urma tot o sa plec din tara. Romania ca ma pierde, dar macar castig eu si familia mea.

 3. Motanul 26/07/2012 at 15:23 #

  Ma repet: „Cand nu te poti baza pe oameni, trebuie sa te bazezi pe principii”.
  Dar in Romania nu prea tine asta.

 4. spufi 27/07/2012 at 07:21 #

  Dollo, a fi consecvent intr-o decizie proasta nu e deloc un lucru laudabil.
  Asta asa ca principiu general de viata. In cazul particular de aici, eu nu as pune berbecul in aceeasi liga cu cele doua gaste… ele gâgâie despre ele si viitorul lor, berbecul e proactiv, misca lucruri.
  In declaratia de fata, Base a mers pe primul impuls, un pic orgolios: sa ma reconfirme explicit populatia, insa bine au facut consilierii lui ca i-au explicat ca sansele cele mai mari le are prin neprezentarea la vot…
  Si iarasi bine a facut si el ca i-a ascultat.

  • Dollo 27/07/2012 at 08:19 #

   eu sunt de acord că a făcut bine că a revenit asupra prostiei inițiale, dar putea să nu se pună (din nou) în situația de a-și înghiți cuvintele, și să meargă de la început pe boicot, că doar ai lui l-au sfătuit din start așa. l-am pus în aceeași oală a răzgândacilor pentru că nu e prima dată când spune una și apoi se răzgândește.

   • spufi 27/07/2012 at 08:40 #

    mie Onoarea din titlu mi-a dat cu virgula, pt ca mi se pare ca la ceilalti doi se aplica, dar la el nu prea…

    • Dollo 27/07/2012 at 08:50 #

     ești subiectivă 😉

     • spufi 27/07/2012 at 09:35 #

      tot ce e posibil, s-au mai vazut cazuri :))

 5. umoristu 27/07/2012 at 08:50 #

  Aha, Crinul s-a razgindit si el?
  Misto…

Lasă un comentariu

Anunță-mă prin email când apar comentarii noi.
Te poti abona si fara sa comentezi.

Oldies but goldies

Regrete eterne fără semnul exclamării

Discuție despre pronumele de politețe pe marginea unei jerbe mortuare în Piața de flori George Coșbuc: se zice „nu vă vom uita niciodată” sau „nu te vom uita, fată?” 😉

Și nevaccinați, și cu sănătatea garantată de stat

vaccinare2

Dialog între doi medici la Comisia de Sănătate din Senat:
– Niciun guvern nu poate impune ca în corpul supușilor săi să fie inoculate cu forța anumite medicamente.
– Dar de ce obligăm bolnavii de sifilis să se trateze?
– Da, îi tratăm cu forța pentru că sifilisul se transmite pe cale sexuală, dar SIDA și minoritățile sunt libere…

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.

O masă cinstită la cea mai umană închisoare din lume

curte

Halden este cea mai nouă închisoare din Norvegia, a costat 250 de milioane de dolari și le oferă deținuților condiții de viață ca în libertate

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

Viața și moartea într-un sat românesc. În 2012

Ale lor mâini bătrâne

Despre mutarea clasei muncitoare de la oraș la sat, înmormântarea organizată de firma de pompe funebre a preotului, despre UE care ne obligă să nu mai ținem mortul în casă, dar noi vrem să facem economie. Și despre politicieni.