Bărbați de onoare

Niște muieri capricioare n-ar fi fost mai inconsecvente în declarații decât Băsescu, Ponta și Antonescu în ultima lună. Niciunul nu-și imaginează cum va putea exista țara asta fără ei.

Tot ce are România mai bun în materie de politică. După cum zicea Andrei Pleșu, la referendum ni se cere să schimbăm o capră un berbec cu două gâște:

Crin Antonescu

6 iulie 2012, Parlamentul României – „Dacă nu veți fi demis la referendum, eu mă voi retrage definitiv din viața politică

26 iulie 2012, Antena 3 – „N-am făcut o promisiune, că nu datoram nimănui. Am spus pur şi simplu domnului Băsescu că înţeleg că după referendumul acesta nu o să mai fim împreună, ori pleacă dânsul ori plec eu (…) Când am văzut, totuşi, cât de mult sunt interesaţi partiazanii domnului Băsescu, parcă mai mult chiar decât de ramânerea domniei sale, dacă plec eu, dar nu cumva mă răzgândesc eu, sigur că am avut un sentiment ambivalent, pe de o parte o pornire să rămân, că văd că asta le place şi vreau şi eu să le fac anumite bucurii, dar, după aceea, chiar după introducerea condiţiei de cvorum, am spus, da, chiar şi aşa, e în regulă, dacă nu se strâng 9 milioane de oameni să se pronunţe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat şi mă duc învârtindu-măA survenit acum şi acest element care dă peste cap orice condiţie de competiţie electorală, în care domnul Băsescu strigă: fugiţi, fugiţi de la urne. Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament şi de niciun rămăşag„.

Traian Băsescu

18 iulie 2012, Grupul de Dialog Social – „Îi chem pe români la vot. PDL riscă să intre în coliziune directă cu mine, să ne despărțim dacă merg pe ideea boicotării referendumului”.

25 iulie 2012, Radio România Actualități – „Îndemnul meu este să nu se prezinte la vot, dar să înţeleagă de ce eu, ca şef al statului, nu pot refuza o instituţie fundamentală a statului român. Dacă n-aş fi preşedintele României, nici eu nu m-aş duce să validez o lovitură de stat”.

Victor Ponta

19 Martie 2012, ședința PSD – „Eu nu vreau și nu o să fiu niciodată primul ministru al lui Taian Băsescu. Eu nu sunt nici Emil Boc și nici Mihai Răzvan Ungureanu să mă pună Traian Băsescu în funcție la mișto, nici macar în bășcălie sau în glumă”.

18 Iulie 2012, B1TV – „Nu cred că voi putea coabita cu Băsescu dacă se întoarce la Cotroceni. Mă tem că blocajul va continua (…) Eu o să rămân premier atât timp cât nu voi primi un vot de neîncredere din partea Parlamentului. Am început acest proiect alături de Antonescu, voi continua alături de Antonescu. Tot ce vă spun e că va fi președinte”.

Comisia Națională de Etică a deliberat și mâine (joi – 19 iulie) va face publică decizia în cazul de plagiat. Nu mai vreau să comentez nimic. Consider că acest scandal a fost instrumentat din motive politice. De afectat m-a afectat personal, nu politic. Sunt convins că a fost mâna lui Traian Băsescu în scandalul cu plagiatul. Mă voi supune deciziei legale, Comisia Națională de Etică, în cazul plagiatului”.

Într-un interviu acordat publicatiei „El Pais”, în iunie 2012, Ponta este citat spunând că își va asuma responsabilitatea în cazul în care se va dovedi că teza sa de doctorat este un plagiat și cu siguranță se va retrage. El răspunde afirmativ la întrebarea dacă va demisiona în acest caz.

26 iulie 2012, Realitatea TV – Premierul Victor Ponta a declarat că va rămâne la conducerea Guvernului şi în cazul în care preşedintele suspendat Traian Băsescu revine la Palatul Cotroceni după referendum, în urma invalidării rezultatului din cauza unui număr insuficient de persoane care s-au prezentat la vot. El a precizat, la RTV, că va rămâne prim-ministru până în luna noiembrie, când vor fi organizate alegeri parlamentare şi când este convins că USL va obţine majoritatea parlamentară care să îi permită să îşi continue mandatul de premier.

Etichete: , , , , , , ,

10 comentarii la “Bărbați de onoare” Subscribe

 1. Niki 26/07/2012 at 14:07 #

  Cred ca spre final te-ai plictisit, altfel la Ponta lista ar fi fost mult mai lunga.

  • Dollo 26/07/2012 at 14:09 #

   Și la Băsescu era, dacă o luam mai din anii trecuți 😉 am zis să rămân în actualitate

 2. valentin 26/07/2012 at 14:15 #

  Sa mai sper, sa nu mai sper, sa mai sper, sa nu mai sper…cred ca pana la urma tot o sa plec din tara. Romania ca ma pierde, dar macar castig eu si familia mea.

 3. Motanul 26/07/2012 at 15:23 #

  Ma repet: „Cand nu te poti baza pe oameni, trebuie sa te bazezi pe principii”.
  Dar in Romania nu prea tine asta.

 4. spufi 27/07/2012 at 07:21 #

  Dollo, a fi consecvent intr-o decizie proasta nu e deloc un lucru laudabil.
  Asta asa ca principiu general de viata. In cazul particular de aici, eu nu as pune berbecul in aceeasi liga cu cele doua gaste… ele gâgâie despre ele si viitorul lor, berbecul e proactiv, misca lucruri.
  In declaratia de fata, Base a mers pe primul impuls, un pic orgolios: sa ma reconfirme explicit populatia, insa bine au facut consilierii lui ca i-au explicat ca sansele cele mai mari le are prin neprezentarea la vot…
  Si iarasi bine a facut si el ca i-a ascultat.

  • Dollo 27/07/2012 at 08:19 #

   eu sunt de acord că a făcut bine că a revenit asupra prostiei inițiale, dar putea să nu se pună (din nou) în situația de a-și înghiți cuvintele, și să meargă de la început pe boicot, că doar ai lui l-au sfătuit din start așa. l-am pus în aceeași oală a răzgândacilor pentru că nu e prima dată când spune una și apoi se răzgândește.

   • spufi 27/07/2012 at 08:40 #

    mie Onoarea din titlu mi-a dat cu virgula, pt ca mi se pare ca la ceilalti doi se aplica, dar la el nu prea…

    • Dollo 27/07/2012 at 08:50 #

     ești subiectivă 😉

     • spufi 27/07/2012 at 09:35 #

      tot ce e posibil, s-au mai vazut cazuri :))

 5. umoristu 27/07/2012 at 08:50 #

  Aha, Crinul s-a razgindit si el?
  Misto…

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Fără dosar cu șină la Consulatul Boliviei

20180224_105612

Aventurile birocratice din lumea care nu vrea să înțeleagă avantajele renunțării la vize turistice.

Când Manhattanu era un soi de Ferentari…

Martha-Cooper-Kids

… iar Martha Cooper, prima femeie fotograf de la New York Post. Azi e septuagenară, dar se aleargă cu poliția și grafferii prin Brazilia ca la tinerețe. Și vine la București în 13-15 octombrie la Make a Point

Cum e PSD-ul în Germania

metin-hakverdi2

Ce promite în campanie un parlamentar german de origine turcă, votat de peste 40% dintre alegători: impozitarea multinaționalelor, creșterea impozitelor pentru bogați, subvenții pentru femei și săraci

(II) Prostituatele, distracție și sursă de venit pentru polițiști

politie-prostituate

Partea a doua din interviul cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. După anii de glorie din comunism și zorii revoluției capitaliste, vin anii de hărțuire democratică din partea poliției și jandarmeriei

Ziua presei: Cum pui pe butuci o publicație

free press

Îi interzici secțiunea cea mai profitabilă, sub pretextul săvârșirii unei infracțiuni, apoi tărăgănezi ancheta penală și procesul până când concurența îi ia locul. La final nici nu mai contează verdictul judecătorului. Se întâmplă în România.

Ce ar fi de văzut/făcut în Portugalia

Porto, râul Douro și un pod făcut de Eiffel

Vizitat Lisabona, Porto, Estoril, Sintra, Coimbra, Fatima, Obidos&co; lăfăit pe plajele din Algarve, mâncat fructe de mare sau ce vă poftește apetitul, băut vin verde, ascultat Fado live, simtit bine pe bani putini