Și acum?

Ce trebuie să fac eu ca cetățean care nu e reprezentat nici de USL, nici de PDL, în situația care urmează? Și nu, nu-mi răspundeți cu „pleci din țară” că nu e țara lor, nici a USL, nici a PDL. E țara mea, de ce să plec eu?

Am avut o dimineață teribilă. M-am trezit dintr-un vis care părea foarte real în care eram la o morgă, unde îmi achiziționam un pachet de pregătire pentru moarte. Mai exact știam că urmează să dau colțul și aranjam lucrurile ca să fiu incinerată. Un nene m-a condus într-o cameră unde mi-a dată o trusă cu diverse, pe care urma s-o folosesc „atunci când venea momentul”. Conținea niște flacoane pe care trebuia să le consum în diverse feluri (uz intern și extern) pentru a ușura procesul de incinerare de apoi. Mi se prezenta și o listă cu prețuri pentru „chiria” unei urne funerare, ca să aleg ce variantă vreau. Erau niște sume mari în euro, pe care socoteam că mama nu are de unde să le plătească, așa că i-am zis domnului că probabil mama va dori să-mi ia urna cu cenușa acasă și o s-o pună în vitrină alături de pozele mele și alte amintiri. Deja parcă vedeam „altarul” pe care mi-l organiza mama în sufragerie.

Visul s-a încheiat în timp ce domnul îmi arăta ultima piesă din pachetul mortuar, o floare ca o orhidee, despre care spunea că e de fapt o floare de cactus foarte rară, pe care o pot mânca înainte de moarte, și că e „cado” din partea firmei. M-am trezit în timp ce Toshiba îmi lingea degetul mare de la un picior, iar în geam soarele ardea ca la prânz, deși era numai ora 8.30.

După ziua de ieri și visul dinspre dimineață, eram sigură că se întoarce scorul referendumului și… „moare” Băsescu 😉 Înțeleg că e aproape sigur, Băsescu a mai câștigat o dată dreptul de a sta la Cotroceni. Cum spunea cineva pe Facebook, a câștigat a șasea oară un vot popular pe care l-a pierdut de fapt.

USL încă susține contrariul. Dar văd că e un consens teribil în a ne felicita. Toți ne felicită că am votat/am stat acasă și am demonstrat că România este un stat democrat. Victor Ponta spune ceea ce era evident: că USL va continua să-i reprezinte pe cei care au votat împotriva lui Băsescu. Mare noutate!

La un moment dat mă abordează pe messenger un vechi amic, cu care n-am discutat niciodată politică, deși ne știm de vreo 15 ani. Mă întreabă dacă am votat și zice că el a mers la vot prima dată după 92, când îl votase pe Iliescu. A mers la vot și a pus mai multe ștampile, adică și-a anulat votul. Și de aici am pornit la ditamai discuția despre cum nu se dă Băsescu la o parte, și se pune de-a curmezișul stabilității țării, că se agață de scaun etc. Eu îl întrebam de ce îl vede doar pe Băsescu capul răutăților, când în realitate toți sunt de fel de vinovați. Însă el o ținea langa că Băsescu ar trebui să se dea la o parte ca să se termine disputa. I-am zis că în cazul ăsta nu văd de ce mai avem alegeri, când ar fi mai ușor să-i tragi direct un glonț în cap ăluia care te incomodează la un moment dat și vrei să-l schimbi la mijlocul mandatului. Asta pentru că tot îmi zisese el că aseară și-a scos pistolul din rastel și a dormit cu el sub pernă (!?).

M-a zis că-s pătimașă, că nu mă știa așa, și deși n-a spus-o clar a insinuat că îmi cam merit soarta, că am o rată mai mare la bancă și nu prea mai găsesc de lucru într-o țară blocată din toate punctele de vedere, pentru că nu m-am dus la vot ca să-l dau jos pe Băsescu. Mi-am dat seama că discuțiile dintre cele două jumătăți de Românie zilele astea seamănă cu alea între atei și credincioși. Niciunul nu vrea să cedeze, fiecare consideră că „credința” lui e aia valabilă. Partea proastă e că și în cazul ăsta, „zeii” în care crede fiecare tabără sunt la fel de iluzorii ca și Dumnezeu sau lipsa lui. Dacă Ponta și USL vor avea grijă să-i reprezinte pe cei care au votat contra, pe mine care vreau doar să muncesc și să merg mai departe cine mă reprezintă?
Faptul că Parlamentul poate să decidă acum că nu e mulțumit cu rezultatul referendumului, și-l mai facem o dată sau o luăm de la capăt cu suspendarea, pe cine mai reprezintă chestia asta? Pe cine reprezintă milioanele de euro cheltuite aiurea doar ca să aflăm că da, jumătate din Românie gândește fix invers decât cealaltă jumătate? Asta se vede din 90 încoace. Ce trebuie să fac eu ca cetățean care nu e reprezentat nici de USL, nici de PDL, în situația care urmează? Și nu, nu-mi răspundeți cu „pleci din țară” că nu e țara lor, nici a USL, nici a PDL. E țara mea, de ce să plec eu?

 

 

Etichete: , ,

28 comentarii la “Și acum?” Subscribe

 1. Glass and Iron 30/07/2012 at 12:46 #

  Am si eu un citat :
  „Eu imi apar saracia si nevoile si neamul …”
  De ce nu si-ar fi aparat BOGATIA ? De ce nu am munci si ne-am lupta pentru bogatia noastra ? Stiu, suntem noi modesti din fire si din neam … si am rezistat aici „la rascruce de drumuri”, am dainuit la portile Europei … greu, dar am reusit … si suntem tot aici, de veacuri, doar ca astazi cersim la portile Europei.

  • umoristu 30/07/2012 at 14:00 #

   Am cersit la portile Europei (abstracta sau concreta) de cind ne stim.
   Bogatia? cauta la Nastase, Udrea, Voiculescu, Basescu + fratele si fiicele lui, …lista cuprinde prea multi sa ii insiri aici.
   Cred ca si poezioara cu Mircea si Sultanul incepe sa para o gluma proasta./.suntem siguri ca Mircea isi apara neamul si tara, sau cumva conturile si functiile si puterea lui si a clanului sau? Inlocuind pe Mircea cu ……………….., iti dau voie sa pui pe oricine din toti „marii oameni”care ne-au toooooot aparat si salvat si mintuit ba de turci, ba dfe tatari, ba de rusi, ba de americani, ba de aia si de aialalti, ba de noi insine…..la cit de „aparati” suntem de puscaribailii prezidentiabili si de lichele si fanarioti post-moderni….ma si mir ca mai suflam

   • Glass and Iron 30/07/2012 at 15:03 #

    Era o gluma cum ca unii au pus Romania pe butuci, iar altii au furat si butucii. Sunt un pic optimist si cred ca totusi au mai lasat un butuc … sa ne punem capul pe el. Este cineva cat de cat mai optimist ?

 2. Motanul 30/07/2012 at 13:55 #

  Pai Base era ca si demis, adica nu mai prea avea nici o putere. Ponta a fost prea fraier sa profite de situatia cand Basescu ii semna lui si parlamentului tot ce le iesea din mana. Acum s-a cam compromis, mai ales in Europa, si UDMR-ul ar putea sa-l dea jos, ca ia lovit la tara muma:).
  Problema nu e acum, cu referendumul, ci a fost inainte, cand s-au facut abuzurile pre-referendum de catre USL. Daca ieseau Bucurestenii mai hotarat in strada, nu cred ca uslamistii aveau curajul sa se arunce in aventura asta cu referendumul.
  Ce sa faci tu in situatia care urmeaza? Ce vrei, ca de-obicei.:)
  Eu unul n-am o tara, inainte de toate. Am o casa, iar casa mea e pamantul.

 3. Gabi C. 30/07/2012 at 14:45 #

  Probabil ca sentimentul asta ca nu mai e nimic de facut, e urmarea faptului ca, daca nici votul nu mai conteaza, adica singurul mod de manifestare pasnic al cetateanului obisnuit, atunci alternativa e ori revolta ori renuntarea. Nici macar nu conteaza despre cine vorbim, conteaza, pentru ca „ei” gasesc argumente pentru orice prostie, vorbita sau facuta, si a ne lua de prosti, pentru ca noi, nu-i asa, nu ne dam seama ca sunt exact la fel, procedeaza la fel, dupa cum le vine randul la cascaval. Doar au avut aceeasi profesori la aceeasi scoala. Ei ai lupta lor, lumea lor, problemele lor, care n-au nici o legatura cu ale noastre. Dar pentru tara Absurdistan, unde numarul de alegatori este egal sau mai mare decat numarul de locuitori vii si cu drept de vot, este normal ca sa te consideri ca si cum ai fi fost reales (victorie, victorie!) pentru ca nu ai fost votat(!) sau dimpotriva sa consideri ca e de ajuns ca unii au votat si gata, respectivul e ca si demis. Si cei care au votat si cei care nu, au in comun un singur lucru: scarba. Si uite cum, pe nesimtite, se creeaza premisele sa apara un asa zis providential, calare pe un cal alb, sa puna lucrurile in ordine, poate si de-o mica dictatura.

 4. Ronnie 30/07/2012 at 15:51 #

  cum adica „si acum?” vinovatii loviturii de stat sa plateasca si apoi ne reconciliem

 5. Om bun 30/07/2012 at 18:52 #

  BLESTEM DE OM SĂRAC

  de Dan Puric

  Din balegi şi din cuib de cuci,
  Răsar ca viermii, politruci
  Şi din haznalele de bani –
  Costume negre cu şnapani,
  Viteji ca musca la arat!
  Şi ne-aţi minţit şi ne-aţi furat,
  Şi-aţi pus pe noi şi jug de boi!
  Blestem, blestem, blestem pe voi!

  Murdari în suflet şi în gând,
  Cu ghearele averi strângând,
  Din flote, fabrici şi uzine,
  Voi aţi lăsat numai ruine!
  V-aţi gudurat pe lângă clerici
  Cu mânăstiri şi cu biserici
  Şi vile v-aţi făcut, de soi…
  Blestem, blestem, blestem pe voi!

  Voi v-aţi trădat şi între fraţi,
  Ca voi, şi viermii-s mai curaţi.
  Aţi dărâmat şcoli şi spitale
  Ca să vă fie vouă moale
  Şi v-aţi brodit şi parlamente
  Din licheluţe repetente.
  Şi ne-mproşcaţi doar cu noroi!
  Blestem, blestem, blestem pe voi!

  Aţi omorât orice dreptate,
  Aţi jecmănit tot ce se poate,
  Guvernul vostru cu miniştri
  E-o adunătură de sinistri,
  Batjocura şi umilinţa
  Au mai rămas la voi credinţa?
  Ghiolbani de jafuri şi gherțoi,
  Blestem, blestem, blestem pe voi!

  Aţi sărăcit o ţară-ntreagă,
  Nici dracul să nu o mai dreagă
  Şi din privatizări cu fumuri
  Aţi tot lăsat lumea pe drumuri!
  Dar cum să faceţi voi vreun drum
  Când urma voastră e doar scrum?
  La tâlhării vă strângeţi roi!
  Blestem, blestem, blestem pe voi!

  Blestemul greu să vă lovească,
  Doar bube rele să vă crească,
  Ochii să îi aveţi ca napul
  Şi să vă roadă viermii capul!
  Să putreziţi toţi prin palate,
  Toţi spulberaţi să fiţi în toate
  Şi să aveţi doar oase moi!
  Blestem, blestem, blestem pe voi!

 6. Elena 30/07/2012 at 22:43 #

  Dollo, tu imi vezi adresa de e-mail. Poti sa imi trimiti, te rog, un salut la gmail?, ca as vrea sa iti scriu cateva randuri.

 7. Motanul 31/07/2012 at 07:49 #

  „că am o rată mai mare la bancă … pentru că nu m-am dus la vot ca să-l dau jos pe Băsescu”
  Arată-i asta : http://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=RON&view=1W
  Pe mine mă dezgusta groaznic ipocritii din USL care dau lectii de modalitate celor care nu s-au dus la vot, când știu prea bine ca la referendumul asta au furat „ca-n codru”.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

De ce nu s-a surpat Bucureștiul când „ne-a făcut Ceaușescu” metroul

metrou5

Pentru că pe vremea aia s-au folosit mulți mineri cu târnăcoape, care au săpat cu grijă tuneluri, pentru că specialiștii de atunci și-au făcut doctoratele pe bune la metrou, nu plagiindu-i pe alții, și chiar și atunci au existat tasări de teren.

Dubița albă din Vitan, monumentul neputinței poliției și Primăriei sectorului 3

Celebra dubiță abandonată în fața Poștei Vitan

O dubiță zace de câteva luni încurcând traficul din Vitan. Poliția locală știe, dar nu are platformă de ridicat, Poliția rutieră o filmează și-l amendează pe proprietar, Primăria Capitalei zice să apelăm la țiganii care fură fier vechi, să fure și mașina abandonată.

Miron Radu Paraschivescu, jurnalul unui comunist fără partid

Miron Radu Paraschivescu

Cine ar ști să se roage cu adevărat pentru sufletul meu decât o curvă – însemnările unui ratat oarecare din România secolului trecut. Miron Radu Paraschivescu, Jurnalul unui cobai

Scrisoarea pe care n-a mai primit-o Eugen Ionescu

dosarul-profesorul

Povestea profesorului Ion Nițulescu – un „element dușmănos” față de orânduirea socialistă – și a delatorilor săi, dintre care numai securistul șef mai trăiește azi bine mersi, măncându-și pensia într-o vilă somptuoasă chiar în satul natal al victimei sale

Ce înseamnă să fii cioban

cioban

În pofida unei potenţe proverbiale, datorată chipurile cărnii de oaie, ciobanii nu mai au căutare la fete, iar o viaţă de celibat şi mizerie la oi nu mai e pe placul tinerilor.

Consilierul Victor Stan: cum să mă adoptați, doamnă, dar ce, sunt câine?

victor ion stan

În proiectul „Nu aștepta supereroi, cere-ți orașul înapoi”, orice bucureștean poate să adopte un consilier general și să-l întrebe ce face el pentru oraș. Eu l-am adoptat pe Victor Stan, unul dintre veteranii consiliului, și așa a decurs prima mea discuție cu el.