Datornicul Negoiță își execută contribuabilii

Primarul care are datorii de 2,6 milioane de euro față de stat ne trimite nouă, contribuabililor din sectorul 3, somații și titluri executorii pentru că nu am plătit încă impozitul pe anul care nu s-a încheiat.

D e când sunt eu propitar de apartament și mașină mi-am plătit impozitele către primărie în ultima lună din an, în contrapondere cu mulțimile care se înghesuie în fiecare ianuarie ca să beneficieze de reducerea de x la sută, dacă își plătesc impozitul pe tot anul. Știu că legal termenul limită e 30 septembrie – adică statul vrea să-ți ia impozitul pe proprietate pe anul în curs, înainte de finalul anului – dar asta a fost întotdeauna „politica mea”. Nu am vrut să-i dau înainte banii nici lui Negoiță întâiul, ci am preferat să-i folosesc eu un an de zile, și apoi să-mi plătesc datoria față de „comunitate”. Îmi asum și faptul că plătesc o penalizare pentru asta. Dar la impozitul meu de 95 de Ron pentru casă și 60 de Ron pentru mașină penalizarea nu e o avere. Mi-o permit, cum s-ar zice 😉 Și oricum nu am rămas datoare în niciun an, de vreo zece de când sunt contribuabil.

Anul ăsta intenționez să fac la fel. Numai că ieri mi-a bătut la ușă un soi de portărel scăpătat. Un curier al firmei private Otto, angajată de primărie ca să-i someze pe cetățenii ca mine care nu au plătit impozitul pe anul ăsta. A fost chiar amuzant dialogul, că atunci când am deschis ușa, prima care i-a ieșit în întâmpinare a fost Toshiba. Tipul a avut o tentativă de a o drăgăli, dar când a văzut-o cât e de neagră s-a dat înapoi și a zis:

– Aoleo, e neagră!

– Și ce dacă?

– Păi și așa am avut o zi grea….

– De ce a fost grea?
– Că așa sunt toate… pot să intru puțin la dumneavoastră?

– Nu.

– Bine, doamnă, atunci o să scriu la ușă …

Și mi-a dat să semnez de primire plicul de la Direcția de Taxe și impozite locale  sector 3. Apoi tipul s-a dus să bată și la ușile vecinilor, semn că nici ei nu fuseseră mai îndatoritori cu primarul decât mine.

În plic găsesc trei coli A4. Pe una era somația de plată și pe alta „titlul executoriu”. Știe statul ăsta să folosească niște termeni dramatici, deși în realitate nu înseamnă nimic. Că nu scrie cum mă execută. Scrie doar că trebuie să plătesc impozitele aferente în 15 zile de la data primirii plicului. Plic care nu are vreo dată, iar data întocmirii somației este 12 octombrie, deci au trecut 15 zile demult.

La fel de românește e alcătuită și modalitatea de a contacta inspectorul fiscal de care aparții, ca să te lămurești de ce dă primăria atâta în zor ca să-ți ia banii. Nici pe cele trei hârtii din plic, nici pe site-ul administrației nu există vreun număr de telefon la care să suni să-i întrebi de ce te somează când nici nu s-a încheiat anul. Pentru că trăim în epoca Internetului, însă, ai posibilitatea să le scrii inspectorilor un email. Ceea ce am făcut. Când o să primesc răspuns o să vă spun…

Revenind. Primăria domnului Robert Negoiță a considerat eficient, așadar, să cheltuiască bani cu tipărirea unor somații și titluri executorii – câte trei file/cap de contribuabil+un plic – să angajeze o firmă de curierat din ușă în ușă ca să ne spună că nu am plătit cei doi lei pe care îi datorăm pe anul în curs. Repet, nu e vorba de datorii mai vechi, ci de impozitele aferente anului care încă nu s-a încheiat.

Aceeași primărie și același primar care a împânzit sectorul cu corturi și bannere cu moaca lui, în care ne anunță că a făcut ce ne-a promis, adică ne-a scutit de taxa de gunoi. Cu alte cuvinte a avut bani ca să facă o înțelegere deloc transparentă cu firma de gunoi a domnului Prigoană, și să-i plătească prestația de ridicat gunoiul menajer de la populație. Mă făceam că plouă cu chestia asta, deși am văzut-o, dar n-am vrut să scriu nimic ca să nu fiu considerată neapărat Gică contra. Dar pe mine una nu mă încălzește faptul că primăria îmi face cinste cu gunoiul. Nu mi se pare necesar ca primăria să cheltuiască de la buget cu un serviciu pe care fiecare ar trebui să și-l plătească. Așa cum plătim apa, căldura și alte chestii pe care le consumăm. Iar primăria trebuia să fi făcut altceva cu banii ăia, pe care iată, deducem că nu prea-i are.

Știu că de populismele astea a dat dovadă un alt primar înainte, respectiv liberalul Andrei Chiliman, dar ăla avea altă scuză, aceea că are un buget prea mare la sectorul 1, și niciodată n-a știut ce să facă cu atâția bani. Nu cred că serviciul de salubrizare în sectorul 3 va fi mult mai bun decât până acum, pentru că Prigoană știe mult mai bine să facă afaceri decât să facă curățenie pe bune.

Iar ca să pun și bomboana pe coliva asta a  datoriei față de stat, l-aș întreba pe domnul Negoiță când o să-și plătească și el datoria aia de 2, 6 milioane de euro pentru care statul îl execută silit zilele aste, după cum am aflat din presă. Că mi se pare că dumnealui e mai dator decât mine cu cei 155 de Ron pe care trebuie și-i voi plăti statului până la finele anului. Sau el se gândește părintește la noi, contribuabilii mai săraci, și ne ia din pripă, să nu cumva să pățim ca el, să ajungem la datorii de milioane de euro?

 

Etichete: , , , , , ,

31 comentarii la “Datornicul Negoiță își execută contribuabilii” Subscribe

 1. Andrei 08/11/2012 at 22:03 #

  totusi e cam delicat cu programul…noi astia din privat cam lucram pana la 6 ei cred ca termina programul mai devreme
  Ne-ar trebui doar vreo 3 minute pentru protest..dar ei trebuie sa o auda clar 🙂

  se zvoneste ca cei de la stat vor primii zile libere de sarbatori si se vor recupera in sambetele de dinainte si dupa sarbatori. atunci cred ca ar fi momentul potrivit 🙂

 2. Andrei 08/11/2012 at 22:15 #

  cate procese cu jandarmeria ai pe legea din 1991?

  • Dollo 08/11/2012 at 22:20 #

   Eu n-am, protestele la care am participat până acum au fost „autorizate”. Dar frica de un eventual proces cu jandarmeria nu e un motiv. Procesele alea, care sunt pentru contestarea amenzilor, se câștigă din câte știu.

 3. Andrei 08/11/2012 at 22:55 #

  eu cred in ideea ca trebuie invinsi si pusi la punct cu armele lor. gen.. ei zic ca fac totul legal si ne baga birocratia pe gat bazandu se ca o sa o lasam balta. Noi ar trebui sa zicem: „sigur ..se poate? am rabdare sa contest amenda..am rabdare sa primesc autorizatia ne vedem peste 2 luni ,hartiile raman aceleasi tot penibil o sa te fac, si sigur ca am rabdare 2 ani cat imi dai termenu de judecata sa imi recuperez bani pe masina ridicata ilegal si pe banii pe taxa de inmatriculare, si fi sigur ca nu am sa ma las pana nu iese gold corporation din tara. Birocratia e facuta tocmai ca sa descurajeze oamenii sa ia atitudine in mod legal si asta reuseste sa faca din plin. De exemplu in dr daberei s-au ridicat masini de catre politia comunitara sector 6 in baza unor indicatoare de circulatie amplasate ilegal de ca tre „cucubau”. si s-au ridicat cred ca vreo 100 de masini , cred ca am fost singurul care a intrebat prin sesizari ce draq e cu semnu ala, daca are aviz conform legii si cine la pus. birocratia ne a speriat pe totii si nu mai cerem explicatii chiar atunci cand ni se intampla ceva grav. Ei au ajuns la concluzia ca birocratia functioneaza 100% si din acest motiv s-a ajuns la fapte ce fac obiectul titlului tau si povestii mele indicatorul amplasat ilegal de catre nimeni din care firma ilcor a castigat sute de milioane pentru ca nimeni nu a intrebat nimic pe nimeni. Probabil ca Negoita asta strange bani de campanie si cum stie ca nimeni nu o sa guite nimic nici pana in campanie nici dupa si nici la anu si nici dupa 3 ani doareme linistit si el si cei de la directia financiara.

  • Dollo 08/11/2012 at 23:09 #

   Negoiță cred că și-a asigurat banii de campanie prim manevra „scutirii” populației de a plăti gunoiul lui Prigoană. De parcă din buget nu tot noi îl plătim. Deci nu știu dacă asta cu somațiile e pentru bani de campanie sau e pur și simplu o prostie din exces de zel, care însă nu s-a mai petrecut până acum, ce-i drept.
   Cât despre contestarea birocrației prin respectarea termenelor legale, viața e destul de scurtă totuși, trăim în alt secol deja, trebuie să ne adaptăm mijloacele de a protesta. De exemplu vorbeam azi cu cineva despre duba albă de la Vitan pe care au ridicat-o abia după ce postarea mea a devenit viral pe net, deși mulți cetățeni, inclusiv eu, făcuseră petiții către autorități de luni de zile. ce ne spune asta? Că nici măcar ei nu mai cred în birocrația lor 🙂

 4. Dan 09/11/2012 at 13:49 #

  Văd că vă place să „deranjaţi” autorităţile. Poate continuaţi subiectul şi mergeţi să vedeţi ce se întâmplă dacă nu vă găseşte curierul OTTO acasă:

  Vizitaţi camera 301 de pe strada Mizil, nr. 2c, la etajul 3 al unui fost cămin de garsoniere, o clădire pompos intitulată blocul SOCUM.

  Veţi găsi o coadă lungă de oameni (majoritatea în vârstă) pe un culoar mic, impropriu lucrului cu publicul.

  Apoi întrebaţi-vă de ce o autoritate a statului român (Primăria sectorului 3) a delegat această sarcină, a împărţirii somaţiilor de plată, unei firme private vizibil incapabilă să desfăşoare acceastă acţiune. Asta în loc să lucreze, ca de obicei, cu Poşta Română, deci de stat, care – teoretic – ar fi trebuit să aibă chiar monopol pe acest domeniu.

  Mai interesaţi-vă şi cât a plătit Primăria sectorului 3 pentru aceste servicii şi apoi poate ne vom întreba împreună de ce este atât de generos cu banii publici datornicul domn Negoiţă R.

  În fine, nu vi se pare amuzant că până şi firma Otto Expediţii SRL este datoare la buget cu suma de 691968 lei?

  🙂

  • Dollo 09/11/2012 at 14:04 #

   Cool, asta chiar trebuie investigat. Mersi 🙂

 5. Daniel 12/11/2012 at 01:40 #

  Hihihihi….si eu am primit o fituica din asta in care scrie ca trebuie sa ma prezint sa ridic nu-stiu-ce plic de la adresa din str.Mizil !
  Nu, zau ?!? Uite ca nu ma duc sa ridic nici un plic !
  De unde sa stiu eu cine e firma Otto si cine imi trimite mie ceva prin ei ?!??
  E, uite, nu ma duc, n-au decat sa-mi ia caii de la bicicleta….
  Iar apropo de gunoi…am constatat ca tomberoanele se umplu mai des si mai cu varf decat pot ei sa le debaraseze…..Si nu, nu e din cauza ca a trecut criza si produc oamenii mai mult gunoi ! :))))

 6. Maria 14/11/2012 at 18:31 #

  Daaaa, locuiesc in Sectotul 3 si colegul meu de apartament care nu e cetatean roman, a primit fituica de la Otto Expeditii, pe care ne-am dus sa o ridicam din curiozitate crezand ca e ceva de la Oficul Roman pt Emigrari unde de curand si-a schimbat permisul de sedere. Mentionez ca cei de la Otto au venit la usa, intr-o zi de sambata…si nu am deschis crezand ca sunt de la diverse fundatii, sa ceara bani, ceea ce se intampla in fiecare saptamana…
  Sediul celor de la Otto, descris intocmai de Daniel si de Dan, pe care il cauti uitandu-te dupa o cladire de birouri nu dupa un fost bloc de garsoniere confort 3…nu este locul ideal pentru a lucra cu publicul. Fiind in criza de timp pt a ajunge la aeroport, ne-am facut o groaza de nervi vazand ca este vb de un plic cu o amenda pe care nu-si aduce aminte sa o fi luat vreodata….
  Pe nici una dintre aceste 3 foi, nu este specificat despre ce amenda este vorba, sau de cand…??; doar …”Amenzi Auto PMB”. Prin urmare trebuie sa ajungem la Sf Vineri sa cerem o explicatie…

  • Rossi 22/11/2012 at 22:17 #

   In legatura cu amenzi auto este trecut procesul verbal si data semnarii acestuia. In cazul meu au avut ghinion, am pastrat si procesul verbal si chitanta ( vechi de 3 ani ) si s-au linistit repede cu un mail avand atasat aceste dovezi … In caz contrar, daca sunteti siguri ca ati platit amenda, mergeti la CEC si cereri o retiparire a chitantei ( costa vreo 10 lei ), dureaza 2 – 3 zile, dar e mai bine decat sa platiti inca o data amenda + penalizari.

 7. Maria 14/11/2012 at 18:33 #

  alt drum…alta distractie

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

De ce picură în Casa Poporului

casa poporului senat

Un accident umed a fost descoperit ieri, pe Facebook, în Parlament. Pentru că am apucat s-o cunosc pe mama Casei Poporului înainte să moară, vă invit să citiți un text din care veți afla și voi cum e când se sparge o țeavă în Palat, cum intră zăpada în birouri iarna, de ce unii zic că ar fi nevoie de termopane noi, câtă apă, curent și nervi consumă Casa Poporului ca să fie ceea ce este: locul în care cei mai iubiți fii ai poporului muncesc zi de zi pentru propășirea noastră, a tutulor.

Tata

tata

Mama, aplecată asupra crucii lui, exclamând cu o imperceptibilă urmă de satisfacție: „Deh, Nelule, ai murit așa cum ai trăit, ca un câine!”. Mi-am dat seama că ea nu l-a iertat niciodată.

Suntem mai proști decât ne credem, dar ne și cam place

ignoranta

Oamenii sunt mai puțin înclinați să caute informații după ce află că se înșală, deoarece le place să se simtă bine, nu incompetenți. În plus, când li se confirmă părerile, chiar false, creierul lor secretă dopamină și se simt ca atunci când fac sex sau mănâncă ciocolată.

Strâns uniți în jurul SRI, întru salvarea planetară a Internetului

dumbrava-cosmoiu

Cum se derulează o ședință în Parlamentul României, în care SRI încearcă și reușește să impună o lege abuzivă, iar deputații se fac că se opun.

Construcția unei case în România, când nu ai bani, dar ai pretenții (I)

trasare

Arhitectul și proiectul – România geme de Gaudi nedescoperiți; 12 arhitecți în doi ani și al 13-lea care ne-a pus capac; Care e treaba cu proiectul casei – diferența dintre DTAC și PTh

De ce a fost mai bine în iarna lui 54

București în iarna din 1954

Pe vremea aia oamenii știau să-și facă provizii pentru iarnă, să se scoată singuri din rahatul alb și reușeau să îndeplinească și planul în uzină. Acum avem televiziuni de știri al căror unic rol educativ e ăla de a perpetua mentalitatea asistată a cetățeanului care în curând va aștepta să fie șters și la cur de către autoritățile incompetente.