#sâmbătaalamama cu lebede

Viața unei familii de lebede pe lacul IOR într-o după amiază de sâmbătă nu prea aglomerată.

Am dat azi pe lacul IOR peste lebăda care își clocea ouăle acum câteva luni aici:

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Primăvara pe lac #parculior

O postare distribuită de dollo zice bine (@dollozicebine) pe

E, acum cei șapte pui sunt niște tinerei cu tuleie gri, pufoși și fomiști. Tatăl se ține aproape, dar mai neimplicat. Doamna face toată treaba pe lac: îi învață pe ăștia mici să mănânce, îi adună pe lângă ea, îi cară de colo-colo în șir lebedesc. Tatăl oferă know how pentru cum se face toaleta proprie și se lasă urmărit de familie, luând blițurile admiratorilor în piept, bărbătește. Dacă vă uitați la video o să vedeți și cu ce grație flotabilă își lasă trupul durduliu să alunece în apa lacului. A fost o zi prea caldă și, surprinzător, deloc aglomerată în parc, așa că a fost o plăcere să-i urmăresc azi prin – cred eu – cel mai frumos parc din București.

Lacul e plin de pești mici, care plutesc în bancuri negre aproape de suprafața apei, devorând bucăți de pâine aruncate de trecători. S-au înmulțit incredibil în ultimii ani broaștele țestoase, iar lacul e plin de rațe și lișițe, și ele cu pui deja scoși din primele pufuri. Eu m-am concentrat pe lebede, deh, ca tot omul, sensibil la rasele mai elegante 😉

Sâmbăta asta „a la mama” a fost o plimbare în parc, cu o pungă cu cireșe de iunie între noi. Ceea ce vă dorim și vouă!

 

 

Etichete: , , ,

One Response la “#sâmbătaalamama cu lebede” Subscribe

  1. Stefan Bragarea 09/06/2019 at 10:53 #

    Frumoase fotograme, dnă Benezic!

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Consilierul Victor Stan: cum să mă adoptați, doamnă, dar ce, sunt câine?

victor ion stan

În proiectul „Nu aștepta supereroi, cere-ți orașul înapoi”, orice bucureștean poate să adopte un consilier general și să-l întrebe ce face el pentru oraș. Eu l-am adoptat pe Victor Stan, unul dintre veteranii consiliului, și așa a decurs prima mea discuție cu el.

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.

Când religia contrazice nevoile societății – eșecul german

biserica catolica

Biserica are monopol pe protecția socială în anumite zone din Germania, așa cum vrea și România să facă. Nemții își dau seama, după 50 de ani, că au greșit.

O masă cinstită la cea mai umană închisoare din lume

curte

Halden este cea mai nouă închisoare din Norvegia, a costat 250 de milioane de dolari și le oferă deținuților condiții de viață ca în libertate

Dumnezeu preferă proștii

catedrala

A te mai opune acum Catedralei Neamului echivalează cu a cere demolarea Casei Poporului. Istoria ne arată că în 25 de ani nu am învățat valoarea prevenției în tratarea bolilor, nici a dezbaterii publice în luarea deciziilor.