Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o

Statul a cheltuit un milion de lei și doi ani de anchete ca să descopere că prostituția se face și prin mica publicitate. Printre „proxeneți” – o femeie de serviciu care cumpăra prezervative la un salon de masaj, o studentă care-i organiza agenda unei fete, un ziar de mică publicitate...

 

ashley

Societatea anglo-saxonă e zguduită zilele astea de un uriaș scandal cu tentă sexualo-adulterină. Un site de intermediere a serviciilor sexuale pentru persoanele căsătorite sau aflate deja într-o relație a fost victima unor hackeri care au extras de pe el datele personale ale clienților și le-au făcut publice. Nume, ocupații, preferințe sexuale, cărți de credit și nu mai puțin de 33 de milioane de adrese de email au fost publicate în ultimele săptămâni de către hackerii respectivi, ca să aibă lumea unde să-și caute partenerii, dacă are curiozitatea sau tăria asta.

Site-ul Ashley Madison a pornit din Canada, dar activa în SUA, Mexic, jumătatea bogată a Europei, Australia, Noua Zeelandă și mare parte din Asia. Conform wiki, avea mai mult de 120 de milioane de vizitatori lunar, 70% dintre clienți fiind bărbați, dispuși să plătească pentru ceva ce nu (mai) găseau acasă. „Life is short. Have an affair!” era sloganul site-ului (pe care-l puteai vedea și pe panouri pubicitare sau ca sponsor la diferite evenimente). Și a făcut bani cu el din 2001, până luna trecută, când a trebuit să se închidă din cauza uriașei breșe de securitate.

Rămân în urmă numeroase păreri pe marginea evenimentului, ale unor oameni care se întreabă ipocrit prin editoriale de ce alți oameni simt nevoia să înșele. Cum spuneam, media occidentală fierbe de aproape o lună pe tema asta. Noi, slavă domnului, ocupați cu apărarea valorilor naționale de valul de refugiați din lumea arabă care vor să ajungă în Germania, am fost feriți de păcatul ăsta al preacurviei online. Parte și din cauză că Ashley Madison nu funcționa în România, dar și pentru că, datorită vigilenței sporite a organelor legii, am fost scăpați de această năpastă, odată cu interzicerea rubricilor matrimoniale din ziarul și de pe site-ul Anunțul telefonic.

S-a întâmplat în luna aprilie 2015, pentru cine n-a fost atent la știrea asta. Anunțul telefonic a fost acuzat de proxenetism și urmărit penal pentru că a publicat anunțuri plătite de prostituate, prin care acestea își racolau clienții. O activitate publicitară cu care se ocupau – și încă se ocupă – toate ziarele/site-urile de anunțuri, de cel puțin zece ani încoace, a devenit penală în ochiul organelor la aproape doi ani după ce prostituția a fost dezincriminată în Codul Penal.

Am aflat întâmplător și eu de situația asta abia în ultimele zile, datorită … cercurilor în care mă învârt 😉 Unii dintre voi ați citi interviul meu cu Profesoara (una dintre prostituatele vechi din București), de acum doi ani, și știți ce părere am despre prostituție. Câtă vreme e făcută de bună voie, prostituția este o meserie ca oricare alta și ar trebui legalizată. Mi-a fost cu atât mai greu să înțeleg raționamentul polițiștilor și procurorilor care s-au ocupat de acest dosar, în care un ziar de mică publicitate e acuzat de proxenetism, pentru că a publicat niște anunțuri de servicii pentru o categorie de prestatori altfel destul de oropsită de toată lumea. Fetele astea ori sunt victimele polițiștilor (dacă își racolează clienții din stradă), ori sunt victimele peștilor, uneori ale propriilor clienți, iar dacă se retrag să-și facă meseria într-un apartament, ca să nu mai deranjeze ochiul pudic al publicului, sunt sancționate, indirect, pentru că dau anunțuri la mica publicitate.

Un milion de lei cheltuiți și doi ani de anchete ca să aflăm că prostituatele își racolau clienți la mica publicitate

Ancheta asta este rezultatul muncii unei secții întregi de poliție (Secția 1) care în ultimii doi ani a cheltuit (după cum susțin sursele mele) peste un milion de lei (trei sferturi cică reprezintă numai costurile interceptării convorbirilor telefonice dintre cercetați) ca să „destructureze” această „mare rețea de proxenetism”. Rezultatul acestei munci este trimiterea în judecată a 44 de „acuzați de proxenetism și înlesnire a prostituției”. Pe lângă Anunțul telefonic, între acuzați figurează și o studentă care câștiga și ea un ban cinstit organizându-i activitatea prostituatei care o angajase (îi ținea agenda, răspundea la telefoane și-i programa clienții), o femeie de serviciu de la un salon de masaj care cumpăra și prezervative pentru… clienții care doreau finalizare, și tot așa. Adică acuzații sunt pe alocuri salariați ai „victimelor” – așa cum sunt considerate prostituatele în acest dosar în care anchetatorii admit că prostituția a fost dezincriminată, dar consideră că trebuie combătută, pentru că e o activitate care conduce la descompunere morală și că proxenetismul este cea mai joasă formă de parazitism social. Înțeleg că ar fi și câțiva proxeneți pe bune prinși în dosar, deși și acolo e discutabilă situația, dat fiind că organizarea saloanelor de masaj, care adesea sunt transformate în bordeluri, scapă deocamdată brațului lung al legii.

Totuși, ancheta asta nu face vreo descoperire revoluționară, nici nu recuperează vreun prejudiciu economic important: da, fetele sau colaboratorii lor postau anunțurile pe site, le plăteau cu cardul pe Anunțul.ro, apoi le răspundeau la telefon clienților pe care-i satisfăceau la ele sau la ei acasă. Anunțurile erau explicite, fără să folosească expresii vulgare, după cum nici pozele nu erau porno, asta fiind politica publicației din ce înțeleg.

Cum poate răspunde ziarul/site-ul de conținutul anunțului de la mica publicitate?

Anchetatorii se pare că au audiat „victime”, dar și clienți ai „victimelor” – care ar fi recunoscut că au sunat și au primit serviciile plătite – precum și pe angajații și șefii Anunțul.ro. Cei din urmă ar fi explicat că au aplicat aceeași politică tuturor anunțurilor din ziar/site, că le-au taxat cu 7 lei, le-au corectat din punct de vedere gramatical și le-au publicat pe răspunderea clientului. Pentru că așa cum nu ai de unde să știi când cineva care dă anunț că vinde o mașină, chiar are acea mașină, nu ai nici de unde să știi că în spatele unui anunț ca „AM REVENIT în țară. Aștept să mă sune bărbații cărora le plac femeile suple, înalte și experimentate. Încearcă-mă și vei trăii senzații tari. Acum doar 49 ron/fin și 89 ron/ora. Poze reale. Rond Alba Iulia…” – stă chiar o doamnă suplă, experimentată sau că cineva o va plăti cu 89 de ron ca să afle. Și până la urmă asta nici nu e treaba ziarului. Treaba lui e să respecte Legea 148/2000, privind publicitatea, unde oferirea de servicii sexuale nu figurează printre chestiile interzise de la publicare.

Desigur, până în februarie 2014, când prostituția era ilegală în România, se putea spune că toate ziarele și site-urile de mică publicitate se aflau la limita legii pentru că publicau anunțuri de servicii considerate ilegale. Numai că și până la acea dată poliția mai făcuse cercetări în domeniu. Polițiștii au mai cerut de la Anunțul.ro date despre persoanele care postaseră anunțuri în diverse domenii, nu numai la „matrimoniale”. Și le-au primit. Dar niciodată nu au insinuat măcar să nu se mai publice astfel de anunțuri, că ar fi ilegal. Oare le convenea polițiștilor doar să aibă acces la o bază de date cu prostituate și clienți, deci nu aveau niciun interes s-o închidă?

Iar dacă lăsăm ipocrizia la o parte și ne punem în locul Anunțul.ro – care câștiga bani frumoși și din rubricile de matrimoniale, cele mai accesate din tot site-ul – putem înțelege și de ce aceste anunțuri au continuat să apară. E vorba despre cerere și ofertă pe două dintre cele mai competitive piețe – a publicității și a sexului pe bani. Spre deosebire de alte site-uri, care continuă să publice anunțuri în spatele cărora se „ascunde” prostituția (acum cu cuvinte „de catifea”, de când s-au speriat publicitarii că pot fi acuzați de proxenetism), Anunțul.ro le monetiza. Sursele mele spun că Anunțul.ro e acuzat că ar fi publicat peste 900.000 de anunțuri la rubrica „matrimoniale”, în ultimii doi ani, din care mai mult de jumătate conțineau cuvântul „sex”. Înmulțite cu 7 lei bucata a rezultat un câștig de aproape patru milioane de lei, încasat de Anunțul.ro, sumă pe care s-ar fi pus și sechestru.

Ar fi de așteptat ca în avântul ăsta moralizator al anchetatorilor, să fie incriminat, alături de cele 44 de persoane acuzate de proxenetism, și statul român, care a încasat sub formă de impozite și taxe – de la saloanele de masaj erotic sau de la ziarul de mică publicitate – partea sa din … favorizarea prostituției.

Ca să vă faceți o idee despre amploarea fenomenului, în alte state banii aduși în economie de prostituție, chiar dacă nu sunt numărați oficial (din aceleași motive ipocrite pentru care nu se legalizează prostituția nici la noi) sunt măcar estimați. „Biroul Național de Statistică din Marea Britanie a estimat că industria sexului în UK produce 4,3 miliarde de lire (6,9 miliarde de dolari) pe an, mai mult decât suma cheltuită pentru construirea de case în primul deceniu al secolului 21. Această sumă reprezintă peste 0,4 la sută din PIB-ul UK” (sursa). În Marea Britanie, la fel ca și la noi, prostituția e legală, dar nu și bordelurile. Probabil și la ei se face mult masaj, în schimb…

De ce Amnesty International recomandă dezincriminarea prostituției

prohibitionCa în orice prohibiție, și la prostituție statele se dovedesc neputincioase în „stârpirea” fenomenului. Până și o organizație de talia Amnesty International a ajuns recent la concluzia că dezincriminarea prostituției este singura soluție viabilă. Ea recomandă „dezincriminarea (penală) totală a tuturor aspectelor ce ţin de activitatea consimţită a lucrătorilor sexuali”, argumentând că cercetările pe care le-a făcut au arătat că dezincriminarea este cea mai bună modalitate de apărare a drepturilor lucrătorilor sexuali (sursa).

România a făcut un pas uriaș, acum doi ani, când a dezincriminat prostituția. Sunt interese mari și presiuni pe măsură, ca meseria asta să nu fie legalizată. Și ca de obicei pe cele care practică de bună voie și trăiesc din asta nu le întreabă nimeni nici ce ar vrea, nici cum ar fi mai bine. Toți suntem maeștri în a ne da cu părerea, de la popi, feministe, politicieni și „oameni ai legii”.

Viața ne arată că sexul se va vinde întotdeauna, indiferent de legi, interdicții sau jurăminte de dragoste. 33 de milioane de adrese de email furate din site-ul Ashley Madison – multe dintre ele fiind adrese profesionale, din ministere, armată, guverne, după cum relatează presa – sunt o dovadă că poate chiar bărbați de stat care se opun cu vehemență legalizării prostituției, care pozează în tați respectabili de familie, în viața reală, accesează din spatele ecranului de serviciu site-uri pe care sunt dispuși să plătească sex. La noi, majoritatea fetelor care practică prostituția pe stradă spun că adesea sunt obligate să presteze sex, dar gratis, pentru polițiștii care le duc la secție și le amendează pe motiv că … tulbură liniștea publică.

În timp ce, dintr-un sondaj făcut online de Guardian, pe marginea scandalului Ashley Madison, aflăm că mai mult de jumătate dintre cei care au răspuns la întrebarea „ați vrea să verificați dacă partenerul v-a înșelat, căutându-i adresa între cele 33 de milioane?” au răspuns „Nu”. Oamenii preferă să nu știe sau să fie mințiți frumos. După cum înțeleg că ar fi declarat și unul dintre anchetatorii de la noi, că dacă anunțurile din ziar ar fi fost mai cu perdea, nu ar fi avut tarife și nu foloseau cuvântul sex, nu le-ar fi anchetat nimeni. Deși toată lumea știe ce ascund ele.

Câtă vreme va exista o cerere, se va găsi și oferta. Iar a interzice publicitatea la acest serviciu pe un canal nu faci decât să o muți pe altele. Nu există dimineață, când mă urc în mașină, să nu trebuiască să scot din ștergătoare un anunț-două de salon „de masaj” ilustrat cu femei goale care așteaptă, fierbinți, să te relaxeze. După cum spunea și Profesoara: „Ei sunt nemulțumiți că s-a dezincriminat prostituția. Nu le convine nici la polițiști, nici la alții de mai sus, care patronează niște rețele, și nu le convine nici peștilor, că fetele dacă dau anunțuri și sunt la apartament sunt independente și nu mai pot fi controlate, cât câștigă. Acuma dacă au interzis anunțul ce o să facă fetele? O să se întoarcă pe stradă. Și dacă o condamni pe aia că cumpăra prezervative ce faci, e mai bine să practice fără prezervativ? Cum le lua polițiștii prezervativele la fetele de pe stradă. Că oricum de meserie nu se lasă niciuna, că n-are încotro, dar va fi mai nasol.

prostitutie

Dacă pentru fete va fi sau nu mai nasol, pentru ziarul și site-ul Anunțul.ro procesul ăsta ar putea fi un capăt de drum. Păcatul lor a fost că au lucrat cinstit, la vedere, și-au plătit taxele către stat și au colaborat cu organele de anchetă. Dați azi o căutare pe google după prostituție, sex, masaj erotic, operator video-chat sau ce vă vine în cap legat de asta și veți găsi sute de site-uri de intermediere a serviciilor, multe în afara țării, pe care nu va ajunge nimeni, niciodată, să le închidă. Apoi vor mai exista stâlpii de pe străzi, autoturismele personale, zidurile care pot servi de suport pentru anunțuri. Oricât de nemulțumiți de orientările liberale ale Codului penal vor fi unii polițiști sau procurori, nu vor putea închide nici tot Internetul, nu vor putea să interzică cumpărarea de prezervative sau lipirea de anunțuri. Sau vor putea, că am mai trecut prin asta, cândva, dar ne place să credem că epoca aia a apus.

Dosarul Anunțul.ro este, după cum spunea un avocat cu care am vorbit pe tema asta, o interpretare largă a noțiunii de proxenetism și o privire îngustă asupra fenomenului. Anchetatorii au cheltuit o sumă considerabilă ca să prindă niște pești mult prea mici, în timp ce marii capi de rețele de trafic de carne vie își văd liniștiți de treabă. Resursele folosite sunt disproporționate comparativ cu rezultatul anchetei: o femeie de serviciu, o studentă, un ziar de mică publicitate…

Comunitatea juridică e cu ochii pe procesul ăsta. Dosarul e considerat abuziv de unii avocați, pentru că deschide calea închiderii oricărei publicații. Desigur, sub pretextul închiderii unei singure rubrici, dar care e cea mai profitabilă, la care adaugi niște despăgubiri serioase, poți băga orice publicație în faliment.

Procesul a început. Părțile sunt acum în faza camerei preliminare. Probabil judecarea pe fond va începe în maximum două luni. Rămâne de văzut ce viziune va avea judecătorul în acest caz. Merită urmărit pentru că acest proces va crea un precedent în jurisprudența … europeană poate.

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

35 comentarii la “Cât ne costă să „stârpim” prostituția și cât am câștiga dacă am legaliza-o” Subscribe

  1. Putina gandire... 25/09/2015 at 14:14 #

    La o simplă căutare pe google pentru oricare din termenii asociați cu această activitate relaxantă veți găsi sute de astfel de site-uri. Unele apar și dispar ca ciupercile după ploaie.

    Pentru că acolo unde există cerere va fi întotdeauna și ofertă. Imaginați-vă că doar în București locuiesc peste 3 milioane de oameni. Plus cele câteva milioane care aterizează pe acest aeroport în fiecare an. Nu sunt toți însurați iar femeile noastre nu mai sunt chiar atât de ușor de impresionat de când cu Uniunea Europeană.

    Important: Nu ne-am apucat aici să le facem reclamă acestor site-uri ci să le dăm câteva idei oamenilor legii. Paginile de mai sus funcționează nestingherite de ani de zile. Din acest motiv sunt și atât de multe.

    Indiferent ce se spune despre anunțul.ro, era doar vârful acestui ”iceberg roz”, o afacere care pare că nu poate fi oprită nici măcar pe internet. În schimb, nu mi-e teamă că prețul chiriilor de pe Bulevardul Unirii s-ar prăbuși dacă dispar o parte dintre site-urile cu escorte.

    Masajul va învinge orice crampă musculară a autorităților. O face de mii de ani.

    https://www.cavaleria.ro/general/anuntul-matrimoniale-bucuresti/

    • Stefan Bragarea 07/11/2015 at 13:11 #

      Cât se poate de corect!
      Singura problemă reală legată de dezincriminarea prostituției este determinată de cohorta de infracțiuni care ar însoți o eventuală legalizare.
      Iar nivelul de profesionalism al poliției române este minunat ilustrat de către șeful ei – generalul profesor Oprea!

    • Parazitii - Jos cenzura 23/11/2015 at 22:55 #

      Ne-aude oare cineva?
      Ne stim bine drepturile:
      JOS CENZURA!
      Actiunile voastre ne alimenteaza ura.

      Exprimarea libera e castigata-n revolutie,
      E dreptul nostru si e garantat de Constitutie.
      Institutiile bruiaza undele:
      Romania intra-n Europa doar cu numele.
      Promisiuni – minciuni
      Emisiuni – presiuni
      Televiziuni – sanctiuni:
      Showtime la romani!
      Noi nu da-m bani la buget sa ne cenzurati,
      Jurnalistii sunt batuti, bruscati, amenintati.
      Tara asta incepe sa-mi provoace sila.
      Copii: parintii vostri doar isi plang de mila!
      Politizand cultura aratati lumii
      Marile probleme ale natiunii.
      Exact ca Inchizitia ati inchis OTV,
      Urmeaza ATOMIC, MTV, PRIMA sau PRO TV.
      Asta nu e o politica – e direct teroare.
      Oare emigrand in masa gasim vreo rezolvare?

      JOS CENZURA!

      Refren:
      Muzica e prima voce!
      JOS CENZURA!
      Ne-aude oare cineva?
      JOS CENZURA!
      Ne stim bine drepturile:

      Ombladon:
      Cei care gandesc altfel decat sistemul sunt pusi la perete,
      Redusi la tacere prin cenzura, fara regrete.
      Multe sanctiuni date, decizii luate incorecte,
      Toti cei care au ceva de spus sunt pusi la perete.
      In 98′ ati cofiscat casete cu hip hop de pe tarabe:
      Trupele inca exista. Aha asta va roade?
      Emisiuni interzise din diverse interese,
      Ziaristi cu mainile legate sau rupte de minti corupte.
      Oamenii de radio vizati au simtit efectul,
      In cativa ani au ajuns sa-si numere banii cu magnetul.
      V-ati dat dreptul sa amendati dupa bunul plac:
      Care sunt adevaratele criterii de care tineti cont de fapt?
      Comunismul a murit dar spiritul a ramas in tara,
      Ne indreptam cu pasi mari spre o parodie nationala.
      Cu piciorul in gat pus nu ne lasam luati de val:
      O sa sustinem cocertele pe scene amplasate ïlegal!

      Parazitii – Jos Cenzura !

      https://www.youtube.com/watch?v=h-1RYjh9bIE

  2. Un semnal ! 27/09/2015 at 13:11 #

    Reprezentanti ai comunitatii romano-americane i-au adresat o scrisoare deschisa Presedintelui Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei acestuia in Statele Unite, in care i-au cerut sa apere public independenta si libertatea presei.

    „O democratie functionala, cu un stat de drept consolidat, necesita o justitie puternica care sa actioneze independent de orice presiune din exterior, indiferent ca ar veni de la politicieni, oameni de afaceri sau servicii secrete.

    Legea trebuie aplicata respectand demnitatea umana si urmand regulile si procedurile in toate situatiile”, arata semnatarii in scrisoare.

    „Nu in ultimul rand, procesul judiciar necesita transparenta si responsabilitate, deoarece nici procurorii sau judecatorii nu sunt deasupra legii.

    Lupta pentru consolidarea statului de drept nu se termina niciodata, necesitand o monitorizare continua, cetateni angajati si o presa libera”, au continuat acestia.

    „Acolo unde se intrunesc aceste conditii tarile sunt in siguranta, cetatenii prospera, iar economiile se dezvolta”, se spune in scrisoare.

    „Din moment ce statul de drept este o componenta a parteneriatului strategic, va rugam sa abordati in discutia cu presedintele Iohannis pasi concreti pe care Statele Unite ii pot face pentru a sprijini procesul de a asigura si proteja independenta sistemului judiciar, o guvernare transparenta si o presa libera in Romania”, i-au cerut romanii-americani lui Joe Biden.

    Sâmbătă, 26 septembrie 2015

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20454084-organizatiile-pentru-romani-din-sua-cer-vicepresedintelui-american-joe-biden-sprijine-presedintele-iohannis-consolidarea-statului-drept-romania.htm

  3. ana 30/09/2015 at 01:10 #

    legalizati prostitutia .
    statul roman agreseaza saiturile de matrimoniale ,incalcand drepturile omului.

  4. matthew 30/09/2015 at 17:20 #

    Bănuiesc că se va lăsa cu un proces luung împotriva statului, la curtea europeană, unde statul va plăti câteva milioane. În mod normal, procurorii care s-au apucat de porcăria asta ar trebui scoși din funcție și averile confiscate.

  5. dan 30/09/2015 at 23:14 #

    mintea mea creata spune ca su fost alte interese la mijloc.
    cineva de la anuntul poate s-a certat cu vreun smecher si ala si-a pus ambitia sa ii demoleze. pe cale legala, ar fi absurd sa fie cineva condamnat din cadrul anuntl.ro. in schimb ramane pata de reclama negativa intiparita in creierul netel al romanului cititor de libertatea.ro

    parerea mea 🙂

    • mihai 01/10/2015 at 09:30 #

      la creierul neted se aplica butada „there is no bad publicity”

  6. mitica 03/10/2015 at 15:31 #

    ”Fetele”

    isi riscau sanatatea, libertatea si viata uneori iar voi incasati bani din anunturile publicitare ale unor persoane care incalcau legea..

    si voi stiati asta

    • Vasile Grama 08/11/2015 at 19:44 #

      Romania ar fi morala daca ar legaliza prostitutia, si in felul asta, sumele enorme care iau drumul de la „sclavele sexuale” nu ar mai ajunge la „pesti” apoi spre … politisti, baroni locali, parte din sefii administratiei publice locale si centrale, magistrati, politicieni de varf si, ca ultima treapta .. parlamentari.

      Pai cum altfel sa primeasca zilnic si chiar la ora, cei anterior mentionati, sume colosale cu care sa-si petreaca concedii de vis sau sa achizitioneze locuinte si masini la preturi de te ia ameteala.

      In al doilea rand, chiar ne cred prosti smecherii din fruntea tarii , chiar nu se stiu locurile unde functioneaza bordeluri clandestine, nu se cunosc marii „pesti”, nu se cunosc interlopii cu averi colosale din nimic?

      Asta s-o creada ei, noi nu mai credem dar, asa se vrea, sa fie o adevarate „vaca” de muls si amaratele alea de fete sa ramana „sclave sexuale” pe viata si nu personal muncitor cu carte de munca precum in tarile civilizate ale EUROPEI.

      Noi am ramas in … feudalism sau in comunism. Suntem o RUSINE A EUROPEI sub toate aspectele. De la prim ministru in jos numai penali si ticalosi!

  7. Calin Brat 22/10/2015 at 14:17 #

    Nu stiu de ce am eu impresia ca Romania lucrului bine facut devine atat de prost facut incat devine mai rau decat a fost vreodata inainte.
    Mare democratie si o mare „rezolvare”.

    Cenzurati presa si fetele care dadeau anunturile vor aparea la coltul strazii unde vor fi „protejate” de pesti binevoitori,polite sau retele de crima organizata mai ceva ca pe vremea prohibitiei.
    Daca fetele ar face gratis n-ar avea nimeni nimic de comentat asa-i?legalizarea pe cand?

    • Nautilus 26/10/2015 at 14:31 #

      Chiar şi dacă fetele ar face-o pe gratis, cei care au ceva de comentat comentează la fel de mult. Ba mai şi ameninţă cu moartea, tortura, castrarea, focul iadului, decapitarea pe stadioane, pietre, tăierea mâinii drepte şi altele de genul ăsta.

      Proba: orice ştire de pe un site care permite comentarii, referitoare la sex, relaţii, căsătorie, adulter, contracepţie, avort etc

  8. man 03/11/2015 at 00:29 #

    Daca am legaliza prostitutia am castiga tavalirea legala a societatii prin rahat si perversiuni, cu impresia colectiva ca este normal fiindca este permis de legea laica. „Starpirea” prostitutiei ne costa timp si bani pentru a face o educatie adevarata oamenilor care doresc sa traiasca in curatenie , moralitate si intelepciune duhovniceasca.

    • mihai 03/11/2015 at 16:53 #

      Doua mici observatii am:
      1) Dupa stiinta mea, actele coprofiliace sunt destul de rare, chiar si in zona prostitutiei, deci afirmatia cu „tavalirea societatii prin rahat” nu sta in picioare;
      2) Conceptul de „perversiuni” inseamna in realitate „orice fel de act sexual care nu imi place mie”. Prin urmare, nu reprezinta o realitate obiectiva si care poate forma un reper pentru politici publice.

      In rest, idei frumoase, sforaitoare.

  9. anonim 03/11/2015 at 21:25 #

    Stimati domni /doamne,

    va anunt ca eu am lucrat mai bine de 10 ani in germania ca model (Dama de companie ),vreau sa va preciz ca ar fi o idee absolut de buna ,din punct de vedere sa se legalizeze prostititutia in Romania ,deoarece modelle care lucreaza in acest domeniul sant protejeate de stat si doi la mana numai pot pune asa de usor proxenetii mana pe elel ca sa lucreze pt ei ca sa le dea banii in fiecare zi ce lucreaza modelul respectiv in ziua unde isi desfasoara activitatea.

    Va dau cateva exemple care Statul Roman nu il cunoaste.

    _modelul respecti se inregistreaza la autoritatile cu strainii pt a se inregistra cu domiciliu unde isi desfasoara activitatea si unde locuieste sa doarma sa-u inchiriaza un app separat si intru-un app isi desfasoara activitatea si in altul se va duce sa isi desfasoara viata ei privata unde va dormi ,aici vorbesc despre modelle care sant din afara tarii noastre si care doresc sa lucreze in Romania ca modell (dama de consumatie )

    _modelle din romania se duce sa se inregistreze le primarie cu domiciliu unde locuieste si unde vor sa isi desfasoare activitatea de lucru ,apoi dintre care se duce la anaf sa se inregistreze si sa ia un numar care sa se specifice ca modelul lucreaza ca si prostituata in Romania unde poate sa-si plateasca taxele la stat o data la un an de zile s-au chiar la sase luni asta depinde cum hotareste statul roman ,,s-au mai este posibilitatea ca modelle care lucreaza la strada sa le puna aparate se taxat pe strazi unde isi desfasoara activitatea si sa le puna sa plateasca o taxa pe zi ,aici vorbesc de modelle care lucreaza pe strazi s-au de modelle care lucreaza in diferite orase si care nu au o adresa fixa unde sa-si desfasoara activitatea.

    _ modelle care lucreaza la app s-au cluburi de noapte ocazionale ar fi bine sa lase banii la proprietari unde inchiriaza locatia ocazionala pe perioada saptamanala ,,sa-u ar fi bine sa vina cei de la primarie sa incaseze banii de la modelle in fiecare zi in perioada cand modelle sta in aceea locatie in fiecare oras s-au sat .

    _ si a treia varianta modelle care au un domiciliu stabil ,si vor sa lucreze de exemplu in toata Romania ,pt a aveea mai multi clienti si unde poate sa-si desfasoare activitatea in fiecare oras,si pot sa inchirieze app in orasul respectiv pe perioada activitati cat modelul crede de cuvinta ca poate sa contruiasca clienti in orasul respectiv .

    acel model poate sa-si plateasca o dazta pe un an de zile pausal darile catre stataul roman ,indiferen in ce oras a lucra ,sa-u a doua varianta a mai spuso poate cei de la primarie sa se duca la modellesa incaseze pe zi taxa impusa de stat sa-u de regiunea unde este locatia respectiva si a treia varianta aici vorbesc de modelle care lucreaza la strada ,sa plateasca o taxa pe zi ,deoarece ele lucrand la strada nu au un domiciliu unde pot plati odata pe un an taxele impuse de statul care urmeaza sa propune legea .

    Absolut toate modelle sant protejeaze de politie daca proxeneti sa vor agata de ele s-au daca ,se bat intre ele s-au modelle vin cu iubitii sotii lor peste alte modelle sa le strice concurenta.

    ar trebui la noi in tara sa se pedepseasca cu inchisoarea pt modelelle care se bat intre ele pt concurenta si pt modelle care pun asa zis clienti (adica sotii pesti iubitii lor)pt a distruge concurenta la alte modelle si la care nu le lasa sa-si isi desfasoare in civilizatie activitattea lor de lucru .

    aici vorbesc despre modelle care nu au subces la clienti si care vor sa distruga din jurul lor concurenta.

    in rest este o idee foarte buna pt legalizarea prostitutiei in Roamania.

    ar fi bine ca d-na Ministru de Finante sa dea mai repede legea pt ca si in alte tari este legalizata prostitutia cum ar fi Germania ,Austria,Elvetia Olanda ,etc.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Unde-i lege, e tocmeală! | Pentru perfectionisti - 07/10/2015

    […] 5 zile în urmă, că aşa evoluează lucrurile la noi, mai lent, doamna Dollo explică de ce prostituţia trebuie să fie legalizată, aşa cum au mai spus nişte sectanţi d-ăştia liberaşti anti-Putin, pe care îi chema Amnesty […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Ce caută englezii în Grecia

karaoke

În timp ce milioane de estici se dau peste cap să emigreze în vest ca să facă bani, englezi, germani sau canadieni vin în Grecia ca să trăiască decent, în căutarea unui stil de viață care nu le mai e accesibil în propriile țări.

Plasturii lui Negoiță – cât au costat și de ce s-au dezlipit

lipire-plasturi

50.000 de bucățele de „not so safety walk” cumpărate de la 3M au fost lipite bucată cu bucată de oamenii ADPB, pare-se la fel de prost cum a fost gândită toată lucrarea de pe Bulevardul Unirii

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.

Life’s a bitch, prison bitch

irina-jianu-6-560x419

Irina Jianu, condamnată în lotul „Trofeul calității” alături și pentru Adrian Năstase, ispășește șase ani de pușcărie în închisoarea construită chiar de firma ei, în 2006, la Bacău

Consilierul Victor Stan: cum să mă adoptați, doamnă, dar ce, sunt câine?

victor ion stan

În proiectul „Nu aștepta supereroi, cere-ți orașul înapoi”, orice bucureștean poate să adopte un consilier general și să-l întrebe ce face el pentru oraș. Eu l-am adoptat pe Victor Stan, unul dintre veteranii consiliului, și așa a decurs prima mea discuție cu el.

Ziua 7: Facerea de bine e ca recensământul fără CNP

Cuvantul recenzorului de la blocul meu

Azi am recenzat prin telefon o persoană care se afla la coadă la moaștele sfântului x. CNP-ul încă era facultativ.