Cum te santajeaza Orange sa-i platesti

Suspenda toate abonamentele pe motiv ca nu ai platit unul singur. Raspunsul lor: „e singura modalitate de a avea control asupra abonatilor”. Raspunsul ANPC: „mai faceti o reclamatie in scris”.

Relatia mea de „love-hate” cu Orange a ajuns azi la orgasm, cand am fost anuntata printr-un sms ca mi se suspenda toate abonamentele pe motiv ca nu am platit unul singur. Raspunsul lor: „e singura modalitate de a avea control asupra abonatilor”. Raspunsul ANPC: „mai faceti o reclamatie in scris”.

Stiti desigur saga mea cu minunata companie de telefonie mobila portocalie. Am scris aici si aici despre asta, iar pentru aceia care intra acum pe acest site le spun pe scurt cum sta situatia: am facut pe 13 mai 2010 2009 un abonament de internet mobil cu Orange, care a mers bine doar in primele sase luni, dupa care a devenit practic inutilizabil, ca urmare a scaderii limitei lunare de trafic de la 6 GB la 1,5 GB. L-am mai platit pana acum o luna, cand i-am notificat ca refuz s-o mai fac si ca cer rezilierea contractului, in conditiile Legii 161/2010 (legea initiata de senatorul Iulia Urban, care m-a si indemnat sa merg pana in panzele albe sa aplic ceea ce el si Parlamentul au facut cam prost). Orange mi-a raspuns ca nu se poate, si ca imi reziliaza contractul doar cu conditia sa le platesc toate lunile de abonament ramase pana la implinirea celor doi ani de contract, adica inca zece luni pentru care nu mai primesc niciun serviciu, dar e musai sa le platesc.

Intre timp am mai facut o reclamatie la ANPC, care de data asta se pare ca a primit numar de inregistrare, deci oficial ar trebui sa fie si procesata (le mai scrisesem in mai o data, pe email, dar cica n-au luat in considerare emailul ca nu avea date de identificare…).

Totusi, desi am platit la zi si cu religiozitate – din 1999 pana acum, de cand sunt abonata lor – celelalte doua abonamente de voce, Orange a considerat potrivit sa mi le suspende si pe alea, incepand de azi, pe motiv ca nu l-am platit pe al treilea, cel de date. Asta in conditiile in care nicaieri in cele trei contracte pe care le-am semnat cu Orange nu scrie ca atunci cand nu platesti un serviciu, ti se opresc toate. Fara sa am studii de specialitate mi se pare un abuz sa suspenzi doua contracte onorate, din cauza unui al treilea aflat in litigiu, chiar daca toate trei sunt pe acelasi nume. Poate cititorii mei avocati ma pot lumina aici…

Suntem acum in pozitia in care eu am platit doua servicii si ei mi le taie ca sa ma santajeze astfel sa-l platesc pe al treilea care e nesatisfacator. Mie mi se pare ca li se cam rupe de mine ca si client. Voua cum vi se pare?

Am sunat, normal, la serviciul clienti, unde mi s-a spus ca „asta e singura modalitate de a avea control asupra clientilor” si ca pana nu voi plati datoria de la abonamentul de date nu voi mai putea spune „alo” la niciunul dintre celelalte abonamente. Faptul ca nu scrie asa ceva in contract e nesemnificativ. „Da, dar scrie in brosura ca vi se suspenda toate”, zice baiatul de la call center Orange. Da, dar eu am semnat contractul, nu brosura.

Am sunat si la OPC Bucuresti, unde telefonul e „deranjat temporar”, dar asta am aflat dupa ce am sunat vreo 20 de minute, timp in care suna ocupat ca la gara.

Pana la urma m-am folosit de celebrul meu nume si l-am sunat pe insusi directorul ANPC, Cerbulescu, care mi-a spus ca da, e un abuz, dar ca tot ce pot sa fac e sa astept sa mi se solutioneze prima reclamatie, si pana atunci sa mai trimit una, dar pe fax, sau personal, ca faza cu emailul la ei inca „nu e bine reglementata”.

Avem asadar un abuz al unui operator de telefonie, o „reactie rapida” a autoritatilor, si un client tratat cu curu de ambele tabere de mai inainte. As vrea sa stiu, si in cazul acesta, domnule Urban, ce propuneti sa fac? Ca sunt de ceva vreme pe drumul ala catre panzele albe pe care mi l-ati recomandat …

UPDATE – bomboana de pe coliva a venit cateva minute mai tarziu, cand tot prin sms am fost anuntata ca am de achitat factura pe luna in curs, adica si pentru cele doua abonamente pe care tocmai mi le-au suspendat!

Etichete: , , ,

37 comentarii la “Cum te santajeaza Orange sa-i platesti” Subscribe

  1. Spufi 03/09/2010 at 14:13 #

    Dollo, voiam sa te sun sa iti spun ca ai castigat 1 milion de euro. Imi pare rau dar ai telefonul suspendat.

    Iti poti recupera prejudiciul in instanta, de la Orange. 😉

    • Dollo 03/09/2010 at 14:48 #

      Deocamdata pot primi, dar nu pot suna. Decat la call center-ul lor… 🙂 Dar ce spui e un motiv sa-i dau in judecata pentru ca mi-au prejudiciat bunastarea economica 🙂 Imi trebuie un avocat care sa ma reprezinte si care sa accepte sa fie platit doar din castig

  2. Spufi 03/09/2010 at 15:12 #

    Poate domnul Urban. 😀

    • Dollo 03/09/2010 at 15:24 #

      Da, da, la cat a fost invocat p-aci cred ca nu se mai opreste din sughit pe unde s-o afla el acuma… 🙂 Vorba aia, tara arde cu remanierea, si Urban sughita!

  3. luminatul 03/09/2010 at 15:23 #

    Suni degeaba sa-i ameminti cu asa ceva! Toata lumea trebuie sa stie ca operatorii sunt oameni ca oricare altii nu robotei sau tonomate. Adica un proces in instanta nu-i va afecta cu nimic cata vreme in apelul inregistrat a spus ce trebuie dpdv al companiei. De multe ori in sinea lor umana iti dau perfecta dreptate dar printre dinti trebuie sa scoata ce impune fisa postului. Lucrez de 2 ani in domeniu si stiu cum e sa fii si dincolo de baricade. Ca om….

  4. luminatul 03/09/2010 at 15:26 #

    Iar strict pe subiect, riscand sa atrag insulte si huliri publice, chiar daca sunt contracte diferite, suspendarea se face datorita faptului ca la nivelul intregului cont exista o restanta. Cand te duci la Kaufland nu poti sa iei cumparaturile acasa pana nu platesti toata suma de pe bon. Iar daca ceva te nemultumeste, te invita dupa plata, sa ceri inlocuirea produsului. Asa si in cazul acesta. Nu sunt de partea Orange dar incerc sa fiu obiectiv.

    • Dollo 03/09/2010 at 15:39 #

      Nu e foarte buna comparatia, pentru ca daca la casa constati ca nu-ti convine un produs din cos – nu-l mai iei, nu esti obligat sa-l platesti si dupa aia sa-l schimbi. Eu as compara cu situatia in care vreau sa ma debransez de la caldura, dar pastrez in continuare accesul la apa calda. Desi sunt furnizate de aceeasi firma, in momentul asta poti sa optezi, chiar si in Romania, pentru aceasta solutie. Or mie mi se refuza dreptul de a renunta la un serviciu prost, si mi se opresc serviciile pe care le-am platit deja, ca sa-l platesc obligatoriu si pe cel la care vreau sa renunt. Desi cand le-am contractat am facut-o in perioade diferite, pe contracte diferite.

  5. luminatul 03/09/2010 at 15:28 #

    Daca ieri am prezentat tipologia operatorilor, azi vin in apararea lor si prezint tipologia clientiilor care suna la Call centerul operatorilor telecom.

    http://impresive.ro/blog/?p=201

Trackbacks/Pingbacks

  1. Prințipurile mele, ce s-a ales de ele | Dollo News - 05/09/2010

    […] sau modul in care actioneaza restul lumii. Cel mai acut am simtit ca sunt demodata acum, de cand ma lupt cu gigantul Orange ca sa-mi castig dreptul corect de consumator, in opinia mea. In opinia majoritatii, insa, ma lupt […]

  2. Educatie religioasa made in Buzau « blogoslove - 10/09/2010

    […] Read on aici. […]

  3. Protectia protectiei consumatorilor | Dollo News - 20/09/2010

    […] reclamatie la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti-Ilfov, in legatura cu problema mea cu Orange. Dupa prima saptamana, cand am sunat sa intreb ce parere au, o voce rece mi-a raspuns ca e prea […]

  4. Orange nu vrea clienti, doar sclavi | Dollo zice Bine - 23/09/2010

    […] Pentru cei care nu stiu toata povestea mea cu Orange, gasesc mai multe lamuriri aici. […]

  5. Reclami la OPC si primești raspunsul de la Orange | Dollo zice Bine - 28/10/2010

    […] Cum te santajeaza Orange sa-i platesti […]

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Cum a salvat Vodafone caii din Deltă

Cai din Letea

Ca un violator care promite să ia fata de nevastă, ca să nu facă pușcărie, Vodafone promite să hrănească cu 20.000 de euro caii salvați de alții anul trecut. După ce le-a folosit imaginea fără să-i întrebe, ca să-și facă publicitate.

Prezență inedită a lui Budha la răstignirea lui Iisus la București

soldati-jandarmi

Un Pilat din Pont grăsuț și chel a stârnit polemici în rândul audienței de la răstignirea lui Iisus – ediția 2014

Ziua 4: Și chinez, și ateu, și friguros

Cica daca Adam si Eva ar fi fost chinezi

Azi am explicat unui conclocuitor chinez cum funcționează termoficarea românească; i-am băgat mințile în cap recenzoarei care voia să mă înregistreze doar pentru că trecusem pe la mama, și apoi am bârfit copios cu niște recenzoare bătrâne și puțin ciupite de molii, ca mine 😛

Biblioteca națională s-a deschis, dar nu funcționează

Biblioteca Națională Samsung

Biblioteca te păcălește că-ți face legitimație online, dar nu ți-o face decât la sediu, îți zice pe site că are anumite cărți, dar în depozit ele nu există, și nu împrumută cărți acasă. Niciodată. Avem un sediu ultracentral și modern de 100 de milioane de euro, doar ca suport pentru o reclamă Samsung deocamdată.

Cum le iertăm greşiţilor noştri

Roland Jahn, intre dosarele Stasi

Şeful arhivelor Stasi din Berlin a aflat, când şi-a văzut dosarul, că avocatul care-l apăra era informatorul securităţii. Acum le predă lecţii de organizare şi de iertare trimişilor din ţările arabe care s-au trezit că au eliberat arhivele şi nu ştiu cum să le mânuiască

Cum e PSD-ul în Germania

metin-hakverdi2

Ce promite în campanie un parlamentar german de origine turcă, votat de peste 40% dintre alegători: impozitarea multinaționalelor, creșterea impozitelor pentru bogați, subvenții pentru femei și săraci