Când administratorul moare de grija vieții tale sentimentale

Îl trimite cu noaptea în cap pe portarul blocului să verifice dacă ești singură în pat sau mai e și altcineva cu tine în afară de pisică.

S oneria s-a auzit dis de dimineață cu aplombul unei sirene de pompieri. Când te trezește așa din somn, pe la 8 dimineața, te gândești la ce e mai rău: arde ceva, am inundat vecinii, e o scurgere de gaze…. Când pe vizor îți apare și moaca umilă a portarului-om de serviciu al blocului-om de încredere al administratorului-comisionar pentru diverși vecini, deja complexul de vinovăție e gata. Ce naiba am făcut de mă scoală ăsta din pat la ora asta, când nici la biserică n-a deschis? Toshiba, și ea, mârâia la ușă, ca un câine, cu coada zburlită. Clar nu era de bine.

Crăp ușa cu zgârcenie, deși tocmai cu o seară înainte schimbasem pijamalele, deci eram … prezentabilă. Cu portarul tocmai schimbasem două vorbe cu o zi înainte în lift. Avea doi saci cu nisip de mâțe, din ăla care-i place și Toshibei, și l-am întrebat de unde i-a luat, că nu prea se găsește oriunde. Și mi-a zis ceva alambicat, gen „de vis a vis de peste drum de colțul cu banca aia, știți…”. Apoi mi-a explicat și cui îi duce nisipul. Doamnei bătrâne de la 7 care are pisica aia care a căzut de la etaj de două ori și n-a avut decât o lăbuță ruptă. Cică „nisip din ăsta îi place lu pusi a lu doamna Emilia”.

Portarul ăsta, deci, era de dimineață în fața ușii mele, dar fără sacul de nisip, deși și lui „pusi a mea” tot din ăla îi place… Și mă întreabă abrupt:

– Sărumâna, pe luna septembrie tot o persoană?

– Ha?

– La întreținere….

– A, … păi da… !?!?

Făcusem cerere acum câteva luni să-l scot pe ex-ul de la întreținere, dar nu știam că trebuie să îl reasigur pe administrator, în fiecare lună, că tot singură sunt (săraca de mine!).  Pesemne face în fiecare vineri dimineață apelul locatarilor. Și se trezește în sudori reci că nu știe dacă eu sunt tot singură sau mi-am găsit pereche?

Perseverent, portarul continuă:

– Și pe octombrie, două? Zâmbește știrb.

– Nu, de ce?

– Păi … de când două?

– De acum încolo numai una!

Se întristează preț de o secundă. Apoi plusează:

– A, da? Dar l-am mai văzut pe domnul…

– Păi stă în apropiere, de aia l-ați văzut, mai vine la pisică, împărțim custodia…

Mi-a aruncat o față ambiguă, cu ochi mijiți a neîncredere și zâmbet incert. Nu m-a crezut, evident, dar nici nu putea să intre să vadă dacă eram singură în pat sau cu a doua persoană ascunsă parșiv de vigilența ochiului lui de portar.

După ce a plecat și am închis ușa mi-am dat seama cât de devreme era și cât de vorbăreață și cooperantă sunt eu când sunt sculată așa pe nebăut cafeaua din pat.  Normal ar fi fost să-l întreb de ce-i f… pe el și pe administrator grija de viața mea amoroasă, la ora 8 dimineața? Dar uite așa sunt eu fraieră, îmi vin replicile astea deștepte numai după cafea…

Etichete: , , ,

38 comentarii la “Când administratorul moare de grija vieții tale sentimentale” Subscribe

 1. TNH 12/10/2012 at 11:41 #

  Nu cred că-i interesează viaţa ta amoroasă, sunt convinşi că la tine locuiesc două persoane şi tu nu vrei să declari ca să nu-ţi crească taxele. De-aia a venit dimineaţa, să te prindă în flagrant.

  • Dollo 12/10/2012 at 13:11 #

   da, da, ca ăia de la imigrări, bine că nu a venit mascat domnu portar

  • SIMpaticul 12/10/2012 at 13:15 #

   incerca sa prinda flagrantul in flagranta…

 2. Glass and Iron 12/10/2012 at 11:54 #

  Cred ca il doare la basca de a ta „love life” … la el tre’ sa se „pupe”, nu tu cu ex-ul sau cu next-ul, ci consumu’ cu raportarile. Si poate ca cineva a facut o „raportare” cum ca „ia vedeti cat consuma ca am vazut io …” sau ceva asemanator. Iar omu’ nu este bagaret ci vigilent, nu face decat sa se asigure de buna functionare … sau poate ca ex-ul vrea sa se informeze din 3 surse independente … sau poate ca tre’ si el, la randu’ lui, sa „raporteze” (nu ex-u’ ci portaru’) ca din cate stiu, multi au juma’ de norma …
  Deci totul tine de legatura (total neamoroasa si cat se poate de platonica) dintre raportare.

  • Dollo 12/10/2012 at 13:11 #

   normal că știam asta, dar sex life e mai catchy pentru titlu 😛

 3. Ioana 12/10/2012 at 12:17 #

  Aşa-ţi trebuie dacă te speli prea mult. Şi-ţi mai speli şi hainele, din moment ce tocmai ne-ai mărturisit că aveai pijamale curate. Probabil consumi de 2 ori mai multă apă decât locatarul unic tipic. Normal c-a venit omul să investigheze!

  • Dollo 12/10/2012 at 13:16 #

   și totuși nu sunt cea mai mare consumatoare de apă din bloc, dar e posibil să fie și ăsta motivul 😉

 4. Béranger 12/10/2012 at 12:40 #

  Îmi place (foarte) noua temă de blog! În sfârșit, una care să arate bine!

  În altă ordine de idei, Pisuța mea agreează numai acest nisip, care se găsește la Real cu 29.99 lei: http://goo.gl/8T121

  Apropo, ar trebui adăugate diacritice și la „ Anunta-ma prin email cand apar comentarii noi. Te poti abona si fara sa comentezi.”

  • Dollo 12/10/2012 at 13:19 #

   Toshiba agreează cam orice fel de nisip, doar că eu am constatat că Miau Miau este mai bun, raportat la calitate-preț și capacitatea de făcut cocoloașe 🙂 Știam ce gusturi are Pisuța ta de când ai scris pe blog că te-ai dus special pentru ăsta la Real parcă…
   Da, mai sunt de tradus niște chestii la blog, și o să punem și diacritice p-acolo. Mă bucur că întrunește atâtea aprobări tema asta, deși ne-a făcut o mie de probleme și încă mai face.

 5. cezar 12/10/2012 at 13:04 #

  mai vine la pisică, împărțim custodia…

 6. angel 12/10/2012 at 13:08 #

  In alta ordine de idei, ne anunti ca de curind esti singurica.
  Nu dispera, mai sint barbati.
  Vezi ca am vazut ieri un anunt pe un stalp „caut doamna de max 40 de ani, cu casa, care vrea sa se marite”.
  Desi cred ca ai cam trecut de 40, nici nu prea vrei sa te mariti, nici nu ai casa ci apartament, samd.

  • Dollo 12/10/2012 at 13:19 #

   Dacă știam că sunteți așa săritori anunțam mai demult

 7. VASILIU MIRCEA PAUL 12/10/2012 at 14:27 #

  Pentru cine a trăit SUFICIENȚI ani sub comunism treaba seamănă al dracului de bine cu controlul (strîns) al vieții private practicat în acele timpuri („blocul” pretîndu-se prin definiție – și intenție – la așa ceva). Dar să nu picăm în paranoia – probabil e vorba despre niște reflexe întîrziate fără finalitate concretă. Obișnuința e a doua natură !

 8. Ciupercutza 12/10/2012 at 15:23 #

  Eu parca stiam ca trebuie sa declari o persoana „la intretinere” doar daca sta la tine peste 10 zile. N-as putea sa zic unde scrie asta, cred ca mi-a zis odata un administrator de bloc. Asadar daca iti vine vreo ruda in vizita si sta o saptamana, nu e nevoie sa o declari …

  Deci daca viitoare spune-i paznicului sa numere 10 nopti consecutive, cu aceeasi persoana :)))) Altfel nu se pune.

  In cazul meu a fost pe dos: la un moment dat stateam intr-o garsoniera cu chirie. De fapt acolo stateau doar lucrurile mele, eu locuind de fapt la prietenul meu. Cred ca vreo 4 luni am stat asa, pana m-am mutat definitiv la el. Ei, intr-una din datile cand am trecut pe la garsoniera sa mai iau cate ceva, m-a abordat administratorul:

  -Domnisoara, nu vreti sa faceti o cerere de scoatere de la intretinere, ca tot nu prea mai stati pe aici 🙂
  Eu nici macar nu ma gandisem ca pot sa fac asta, dar omul stia clar ca eu nu mai stau acolo … 😀 Aveam vecini vigilenti 😉

  • Béranger 12/10/2012 at 15:41 #

   Nu-i vorba de 10 zile consecutive (de ce consecutive?), ci de minimum 15 zile pe lună, conform HG 400/2003 și HG 1386/2003.

   • Ciupercutza 12/10/2012 at 15:47 #

    A, bun, deci juma’ de luna se poate sta free 🙂 Good to know!

    • Béranger 12/10/2012 at 15:58 #

     Doar că dacă nenea „adimistratoru’” crede că te poate taxa după 3-5-7-10 zile, oricum iese cu ciorbă de limbă…

 9. Motanul 12/10/2012 at 15:40 #

  Succes la gasirea viitorului Ex! 🙂

  • Béranger 12/10/2012 at 15:42 #

   Trebuie unul mai tânăr. Mrs. Robinson, s-a-nțeles? 🙂

   • Motanul 12/10/2012 at 15:58 #

    @Béranger: Daca are (si) insula privata, de ce nu?

    @Dollo: Abia astept un articol cu extrase din CV-urile candidatilor care vor aplica pentru pozitia mentionata mai sus. 🙂

    • Béranger 12/10/2012 at 16:00 #

     Din fericire, Cristian Sima, deși proaspăt divorțat, nu mai este eligibil. Ei, oricum nu mai era el așa de tânăr…

     • Dollo 12/10/2012 at 19:39 #

      Da, păcat că a trecut oceanul, că m-aș fi putut amoreza de stilul lui epistolar

 10. Niki 12/10/2012 at 18:29 #

  Eu cred ca venise sa o seduca pe Toshiba, sa devina comisionarul ei favorit.

  • Dollo 12/10/2012 at 19:42 #

   Toshiba face parte din comisia se selecție, categoric 😉

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Povești de la capătul lumii

vapor expeditie antarctica

Fin del mundo – sau curul lumii cum îi mai zic argentinienii – e la fel de scump ca Londra. Dar au pinguini, lei de mare și balene în fața casei.

Fatalismul mioritic se tratează cu drujba

diana

Vă mai amintiți că în Drumul Taberei începuse construcția unei noi linii de metrou? Asta e povestea oamenilor care i-au împins liniile și peroanele mai pe mijlocul bulevardului, ca să nu le afecteze pomii.

Dacă ai vrea să trăiești doar atât cât poți

maini

Când mai vedeți reclame cu bătrâni râzând cu toată placa într-o lumină caldă, solară, să știți că ăia nu sunt nici români, nici la azil. Și poate nici așa bătrâni 😉

Nu există o legătură între creșterea avuției bisericii și calitatea vieții enoriașilor

oti

Interviu cu fondatorul Asociației Secular Umaniste din România, Atila Nyerges, despre religie, credință, știință și imoralitatea legăturii dintre biserică și politicieni, pe la spatele poporului prezumat credincios.

Stăm prost cu nervii

sacrificat

O jumătate de oră într-un autobuz Mercedes, în cel mai bogat oraș al țării.

Cum s-a „optat” pentru ora de religie

scoala

Curtea Constituțională îți dă, dar nu-ți bagă și-n traistă. Motive pentru care peste 90% dintre părinți au făcut cereri ca să-și înscrie copiii la ora de religie.