Ruladă de post

Cu măsline, ciuperci, nuci, usturoi și verdeață, în foitaj. Asta dacă nu aveți chef de o varză cu cârnați ;)

T rebuie să vă avertizez că scriu aceste rânduri sub influența unui cârnat pe varză călită, cu smântână și pâine Pave de Carrefour. Cârnatul e din ăia făcuți de mine și mama la Crăciun, ultima tranșă scoși de la congelator. Bun, bun! Daaar, vă voi povesti despre ce ruladă a făcut mama, că ea ține postul Paștelui. În caz că vă numărați printre postitori așadar, luați aminte:

Pentru rulada asta m-a pus să-i cumpăr niște foitaj de la supermarket. Ea a cumpărat:

300 grame de măsline fără sâmburi (se găsesc tot la supermarket);

300 de grame de ciuperci;

verdeață (mărar, pătrunjel);

2-3 căței de usturoi;

o mână de nuci;

câteva „picături” de ulei de măsline;

sare și pier după gust.

Ca să facă o compoziție omogenă, dar nu chiar păstoasă din cele de mai sus mama le-a dat foarte puțin prin blender, astfel încât toate s-au tăiat doar în bucățele mici, nu s-au făcut terci. Mai există și varianta de a le toca mărunt-mărunt de mână. Dacă aveți răbdare. Ea n-a avut.

A întins foaia de foitaj (cantitățile din compoziție ajung pentru două foi), a pus umplutura asta pe ea, a rulat-o și a băgat-o la cuptor, într-o tavă oarecare de cozonac. Pe o hârtie de copt, firește. După ce s-a copt a scos-o afară și iată rezultatul.

Vă spun, comparativ cu cârnatul pe varză e nașpa. Dar, dacă nu țineți post și-i mai agăudați eventual un ou sau și un pic de brânză, s-ar putea să iasă chiar ceva foarte bun. Bine, glumesc, o felie de ruladă din asta nu mi-a stat în gât, chiar a fost gustoasă, cu iz de măsline, ciuperci, nuci… nu e rea. Dar cârnatul ăla… 😉

Hai, poftă bună!

Tags: , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Oldies but goldies

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

De ce ea? (3)

tarau-victoriei

Viața de după: reabilitarea, mai grea decât pușcăria, a muncit la negru pentru că nu o angaja nimeni, victoria de la CEDO și rejudecarea procesului în țară, pierderea și regăsirea dosarului, apariția unor „victime” noi atrase de ideea de potențial câștig, facultatea de drept, doctoratul și victoria finală.

O masă cinstită la cea mai umană închisoare din lume

curte

Halden este cea mai nouă închisoare din Norvegia, a costat 250 de milioane de dolari și le oferă deținuților condiții de viață ca în libertate

Cum le iertăm greşiţilor noştri

Roland Jahn, intre dosarele Stasi

Şeful arhivelor Stasi din Berlin a aflat, când şi-a văzut dosarul, că avocatul care-l apăra era informatorul securităţii. Acum le predă lecţii de organizare şi de iertare trimişilor din ţările arabe care s-au trezit că au eliberat arhivele şi nu ştiu cum să le mânuiască

Nostalgii maso-comuniste de 1 Mai

steaguri

O frântură dintr-o zi grea, muncitorească, a unui chelner hâtru de la Restaurantul Riviera din Parcul 23 August.

(II) Prostituatele, distracție și sursă de venit pentru polițiști

politie-prostituate

Partea a doua din interviul cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. După anii de glorie din comunism și zorii revoluției capitaliste, vin anii de hărțuire democratică din partea poliției și jandarmeriei