Ziua porcului

Nu i-am făcut pomană, l-am tocat direct în cârnați și i-am belit șoriciul :) Atenție, urmează imagini șocante, nerecomandate vegetarienilor! ȘOC! ȘOC! ȘORICI!

A zi a fost așa:

 Apoi așa  și după o zi de muncă așa                                           Rețeta v-am spus-o anul trecut. Surpriza plăcută de anul ăsta a fost că șoriciul porcului cumpărat ”de la țărani” din Piața Obor era așa de bine pârlit încât a fost o încântare să-l ronțăim ca aperitiv. Plus că mama e sigură că, spre deosebire de carnea de porc de crescătorie, godacul ăsta are cărnița mai fragedă.

Săptămâna viitoare vă spun cum se face toba, că azi n-a mai fost timp și de ea. Dar vă asigur că e piesă de rezistență printre preparatele mamei de Crăciun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etichete: , , , ,

8 comentarii la “Ziua porcului” Subscribe

  1. Farfuridi 17/12/2011 at 20:38 #

    asta mi-as dori sa scrie pe mormantul meu: porc, sorici, carnati, toba, sarmale, piftie! 😀

    • Dollo 17/12/2011 at 21:18 #

      Toate au fost iubite și prețuite! :))

  2. mircea 17/12/2011 at 22:40 #

    Ca un ziarist blazonat ce esti, de ce nu avertizezi publicul ca imaginile sint socante? Inteleg ca n-are rost sa-i uram „La Multi Ani” porcului…

    • Dollo 17/12/2011 at 23:10 #

      Huh, ai dreptate, iau măsuri imediat 🙂

  3. George Lacatus 18/12/2011 at 08:50 #

    Deci, nu mai publicati asemenea poze. Stricati diminetile oamenilor. Acum trebuie sa fac rost de sorici pentru Ochelarista :D.

    • Dollo 18/12/2011 at 14:36 #

      are pofte? :))

  4. Liviu Filip 18/12/2011 at 12:17 #

    Dollo, cum ai facut ca pozele alea sa miroase a sorici parlit cand te uiti la ele? 🙂

    • Dollo 18/12/2011 at 14:37 #

      e un plugin special 😛

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Depre ziduri

pano

și oamenii care se încăpățânează să le construiască și să repete istorii de care omenirea ar trebui să se rușineze.

De ce nu plecăm din România

Mâini de români - copiii culegători de afine din Pasul Prislop

Dacă despre curajul și nerăbdarea celor care pleacă s-a tot scris, teama, lenea, sentimentalismul și, de ce nu, curajul de a rămâne al celorlalți a fost lăsat în umbră.

Ziua 4: Și chinez, și ateu, și friguros

Cica daca Adam si Eva ar fi fost chinezi

Azi am explicat unui conclocuitor chinez cum funcționează termoficarea românească; i-am băgat mințile în cap recenzoarei care voia să mă înregistreze doar pentru că trecusem pe la mama, și apoi am bârfit copios cu niște recenzoare bătrâne și puțin ciupite de molii, ca mine 😛

Îmi pasă de turci, dar de noi mi se rupe

proteste-turcia

Mai știe cineva azi de ce au ieșit revoltații noștri la Universitate în iarna lui 2012? Merge sănătatea mai bine? Țara e mai bine guvernată? Au ieșit din foame cetățenii ăia însetați de demnitate?

Visiting Transilvania: “Traditional roma people on the left!”

Port traditional la un copil care cersea in Sighisoara

Turul bisericilor fortificate săseşti din Transilvania a fost, pentru cei şase ziarişti, o ocazie să cunoască România reală, cu drumuri proaste, cu monumente dărăpănate, cu prea mulţi “roma people” în locuri în care li se spunea că au trăit “the saxons”, dar şi cu oameni ospitalieri şi calzi, cu mâncare multă şi gustoasă, şi cu peisaje fabuloase.

Bolivia: cocaleros, cholitas, sărăcie și frumusețe cât cuprinde

20180320_141433

Frunze de coca amare și politică dulce, socialistă. Bolivia și oamenii ei.