Ce mai citim iarna asta?

Aștept propuneri pentru următoarele lecturi de la clubul de carte.

clubul de carteȘase luni au trecut ca gândul și odată cu ele ne-am învrednicit să citim (acuși-acuși) și cele șase cărți pe care le-am votat astă vară pentru clubul de carte. Cel puțin ăi mai perseverenți dintre noi 😉 Ca bilanț al ultimelor șase luni aș zice că „Fiicele Chinei” mi-au rămas cel mai mult la inimă, dar și „Jacob se hotărăște să iubească” a fost bun. Ca să nu mai zic de Cimitirul lui Teleșpan, a treia carte despre cimitire citită în cei trei ani de club de carte 😀

Urmează să ne vedem sâmbătă, 15 noiembrie, ca să dezbatem ultima carte din seria asta – Prizonierul cerului, de Carlos Ruiz Zafon – și apoi intrăm în anul al patrulea de club. În pregătire lansez azi invitația pentru cine se simte capabil să propună ce cărți vrea să citim în următoarele luni, adică din decembrie încolo. Gândiți-vă că vine iarna, frig, gura sobei (cine n-are calorifer), vreme nasoală, mâncare multă, dar și beutură, sărbători, rezoluții de an nou, sfârșituri și începuturi … deci lecturile ar trebui să compenseze neajunsurile astea.

Vă aștept propunerile prin comentarii la acest post, în următoarele două săptămâni, după care votăm care pe care. Ca de obicei, propunerile sunt la liber, votul e numai pentru membrii clubului, adică acei oameni care vin la club. Pentru că tot m-au întrebat diverși în ultima vreme, participarea nu presupune vreo condiție obligatorie, în afara faptului de a citi respectiva carte din lună, dar e o condiție de bun simț să vii la club dacă vrei să ai drept de vot și decizie asupra lecturilor celorlalți.

Deci, recapitulare: oricine poate propune cărți, numai membrii clubului votează, rezultatul se publică pe blog și citește cine vrea, vine la club cine poate și uite așa mai traversăm o iarnă. Puteți propune cărți pe care le-ați citit sau pe care vreți să le citiți. Apoi urmăriți rubrica „ce citim luna asta” de pe coloana din dreapta a blogului și veți ști care e cartea „curentă” și eventual locul de întâlnire pentru fiecare club.

Etichete: , ,

14 comentarii la “Ce mai citim iarna asta?” Subscribe

 1. ady 20/10/2014 at 22:43 #

  iti dai seama ca primul gand a fost: care mama lu’ proces verbal au fost alea 3 carti despre cimitire?! ca-mi ieseau 2: cimitirul din praga si asta al lui telespan. mi se falfaia prin creieri si saramango cu „toate numele”, si acolo „personaj principal” e un cimitir, dar mi-am amintit ca la saramango am fost noi doua si lorelai, venita asa, sa bem o bere. in plus, la saramango fusese cosemn ca fiecare citeste ce carte vrea.
  dupa-aia mi-am amintit de „cimitirul buna-vestire” al lui arghezi.
  mai avem limita la propuneri? parca propuneam fiecare cate 3.
  1. …sa ucizi o pasare cantatoare- harper lee http://www.polirom.ro/catalog/carte/–sa-ucizi-o-pasare-cintatoar-3806/ sau „culoare sentimentelor”- kathryn stockett http://www.edituraunivers.ro/f%C4%83r%C4%83-colec%C8%9Bie/65-culoarea-sentimentelor-.html au cam aceeasi tema. zau ca nu pot sa ma decid.
  2. ceva nuvele/povestiri de kipling. ce are/ce gaseste fiecare. eu am vreo doua volume mari, „stalky & co” si „domnia sa, preacinstitul elefant”, si unul vreo doua mai mici, unul de la cotidianul. plus un volum cu povesti pt copii, plus cartile junglei (cu povestile alea separate incluse). http://www.eurolibrarie.ro/?post=26 http://www.cartea-prin-posta.ro/carte/stalky-amp-co–i2497 mie imi place foarte mult kipling. e drept, mi-a luat extrem de multa vreme sa citesc si altceva decat cartile junglei (nici macar nu citeam unele dintre celelalte povestiri), dar m-am indragostit. si volumele pe care le am eu, au niste traduceri de exceptie.
  3. harfa de iarba- truman capote si alte numele ale lui capote. http://www.polirom.ro/catalog/carte/harfa-de-iarba-arborele-noptii-si-alte-povestir-4086/ imi place capote in acelasi fel masochist in care imi place ileana vulpescu. ma baga in butoiul cu melancolie, dar nu pot sa ma abtin sa nu-l recitesc din cand in cand. si vreau sa ma dau nitel intelectuala. 🙂 chiar si cand ai cerut carti usoare, de vara, au fost propuneri mai putin usoare.
  te rog sa-mi acorzi dreptul de a reveni asupra propunerilor. m-ai prins cu garda jos si nu pot sa gandesc cum trebuie la ora asta. intrasem pe net doar sa dau un mail urgent.

  • Dollo 21/10/2014 at 08:56 #

   De cimitirul lui Arghezi uitasem eu, pusesem la socoteală Cimitirul de piane. Deci am avut patru cimitire la club 🙂

 2. ady 21/10/2014 at 09:07 #

  Cam multe. Pe bune, ar trebui sa citim ceva mai vesel.
  Pianele-fir-ar, a fost prima carte, eu am propus-o. Cum am putut sa uit!?

 3. adobrero 21/10/2014 at 12:19 #

  Hei, nu inchideti inca urnele, ca mai aveti de numarat.
  Am deschis acum Zafon, si incepe asa: Cimitirul cartilor uitate …. 🙂

 4. claudia 21/10/2014 at 13:29 #

  „Helena Rubinstein – la femme qui inventa la beaute”, Michelle Fitoussi

 5. cristina 21/10/2014 at 13:30 #

  Îmi place când vine momentul votului – cel puțin aici este palpitant.

  Henderson, regele ploii de Saul Bellow
  http://www.polirom.ro/catalog/carte/henderson-regele-ploii–2607/
  http://www.scritub.com/literatura-romana/carti/Saul-Bellow-Henderson-regele-p1042241110.php

  Memoriile lui Hadrian de Marguerite Yourcenar
  http://www.humanitas.ro/humanitas/memoriile-lui-hadrian-1
  http://www.scritub.com/literatura-romana/carti/MEMORIILE-LUI-HADRIAN2131611712.php

 6. adobrero 21/10/2014 at 21:17 #

  1. Mario Vargas Llosa, Ratacirile fetei nesabuite, Ed. Humanitas.
  2. Paul Bailey, Unchiul Rudolf, Ed. Humanitas
  3. Antoine de Saint Exupery, Pilot de razboi, a aparut in volumul „Curierul de sud. Zbor de noapte. Pilot de razboi. Pamant al oamenilor”, Ed. Rao (se poate citi chiar tot volumul 🙂 )
  Prima e citita si merita recitita, urmatoarele sunt de pe book list-ul meu. Nu stiu daca se vand si in varianta electronica, pe elefant.ro nu par sa fie.

 7. IoanaS 21/10/2014 at 22:22 #

  pe mine pasuiti-ma pana la weekend, ca trebuie sa gandesc si asta ia timp
  sa nu credeti ca am uitat 🙂

 8. ileana 22/10/2014 at 08:34 #

  Catalin Dorian Florescu – Drumul scurt spre casa
  http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-romana/literatura-romana-contemporana/drumul-scurt-spre-casa-1752.html

  Patrick Modiano – Dora Bruder
  http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-contemporana/dora-bruder-9589.html

 9. IoanaS 27/10/2014 at 21:56 #

  Mitch Albom – Five people you meet in heaven
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Five_People_You_Meet_in_Heaven
  http://www.humanitas.ro/humanitas/cei-cinci-oameni-pe-care-ii-intalnesti-rai

  Orhan Pamuk – A new life
  http://www.polirom.ro/catalog/carte/viata-cea-noua–-4105/
  http://www.elefant.ro/carti/carti-premiate-nobel-pulitzer-booker-s-a/nobel/iiiivi-orhan-pamuk/viata-cea-noua-17809.html

  Andrei Plesu – Comedii la portiile orientului
  http://www.humanitas.ro/humanitas/com%C3%A9dii-la-portile-orientului-0

 10. eugenia 30/10/2014 at 16:54 #

  Amos Oz, Poveste despre dragoste şi întuneric
  Johnatan Safran Foer, Totul este iluminat http://www.humanitas.ro/humanitas-fiction/totul-este-iluminat

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Pur și simplu Norvegia

16

Impresii de călătorie din Norvegia, încă o țară care nu suferă vreo comparație cu România.

Pentru Dan. Și pentru toți cei care au murit „ca fraierii” la Revoluție

O bunică de pe strada care-i poartă numele lui Dan

Azi e doar un nume de stradă în Berceni. Pe ea locuiesc oameni. Probabil unii dintre ei s-au enervat acum câțiva ani când au fost nevoiți să-și schimbe buletinele pentru că primăria le schimbase numele străzii.

Sărăcia se învață în familie și e ocrotită de stat

teclas

În Deltă oamenii se zbat ca peștii pe uscat: nu au de lucru, dar fac copii ca să trăiască din alocații. Copiii lor le vor călca pe urme. Needucați, necalificați, vor fi următoarele generații de votanți cu sacoșa.

Nu s-a furat, așa s-a votat. Și numărat

voturi2

Cum am fost observator la numărătoarea voturilor într-o secție de votare din București și mi-am revenit din iluziile cetățenești pe care le aveam.

Hai păpușă sexoasă, bagă!

primaria

Primele victime ale poziționării USR împotriva modificării Constituției sunt propriii consilieri generali din București, hărțuiți grobian de consilierii PSD pe tema „cuplurilor de același gen”. Famiglia tradițională PSD de la Primăria Capitalei îi hărțuiește pe copiii adoptați ai cuplului bisexual USR

Mergând pe sârmă

domnul i

Împrumutam bicicleta și mergeam noaptea în parc la Icoanei. Îmi era rușine altfel, pe zi, să nu râdă lumea de mine, că sunt ditamai bărbatul și cad de pe bicicletă. Că am căzut de câteva ori, dar de aia am și ales Grădina Icoanei, că are aleile de nisip și pământ, nu mă răneam prea tare când cădeam. În trei nopți am învățat.