Negoiță 2 zidește ce a îngrădit Negoiță 1

Frustrat că nu mai are și el ce face în sector, ca să încânte electoratul, primarul Robert Negoiță s-a apucat să scoată gardurile montate de Liviu Negoiță și să le înlocuiască cu ziduri.

zid2

Atenția care i se acordă în ultima vreme lui Oprescu, pe motiv de maidanezi, i-a băgat într-un nemeritat con de umbră pe primarii de sector, și ei niște viteji în felul lor. De exemplu primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a turnat la betoane vara asta în sector, încât zic că merită evidențiat, chiar dacă el face pe modestul și refuză de câteva săptămâni să-mi răspundă la două întrebări simple: de ce înlocuiește gardurile blocurilor cu ziduri și cât ne costă distracția?

E greu să vii în locul unuia care a cam făcut tot ce se putea face la nivel vizibil într-un sector. Mai ales când acel predecesor a fost ăla care a „inventat” locurile de joacă pentru copii, parcările în spic și uniformizarea gardurilor din jurul blocurilor, iar după el s-au luat toți ceilalți primari. Ce să mai faci în urma lui, că doar n-o să te apuci să rezolvi problemele de sistem? Pentru astea dai vina pe Oprescu. Așa că începi să inventezi alte chestii de cosmetizare la care nimeni nu s-ar fi gândit, pentru simplul motiv că sunt niște bomboane pe colivă, cum au fost de exemplu, la vremea lor, bordurile duble pe care le inventase Negoiță 1 în tandem cu nașul lui Videanu.

Negoiță 2 a inventat „brâul de beton” pentru gardurile blocurilor. Într-o anumită zonă a sectorului s-a apucat să scoată gardurile de sârmă montate de predecesorul Negoiță, din jurul blocurilor, și le-a înlocuit cu ziduri. Multe ziduri. Zeci de metri de betoane, mai înalte sau mai scunde, după un plan necunoscut, pe care primăria refuză să-l divulge.

zid

Operațiunea a început acum vreo două luni, când voia să amenajeze chipurile un loc de joacă pentru copii într-un pâlc de copaci între două blocuri vechi de peste 40 de ani. Blocurile W de la intersecția bulevardelor Chișinău cu Basarabia sunt locuite în majoritate de bătrâni care n-au nevoie de loc de joacă între blocuri. Iar cine are nepoți sau a dat în mintea copiilor are la dispoziție suficiente alte locuri în zonă, amenajate de fostul primar, sau chiar Parcul Cuza, în apropiere. Pentru că locatarii din W-uri s-au opus în scris promisului loc de joacă, de teamă să nu li se taie copacii, primăria s-a mulțumit totuși să le îngrădească copacii cu un zid.

Apoi au mers cu zidurile mai departe, le-au îngrădit și o parte din grădina blocului. Ulterior au pornit pe strada alăturată, Tina Petre, și au zidit și alte grădini de blocuri. Operațiunea a presupus scoaterea gardurilor de sârmă, săpat șanțuri pentru turnat gardul de beton, și montat gardurile de sârmă peste ziduri. De la balcoane locatarii privesc cu indiferență operațiunea. Majoritatea „grădinilor” de bloc sunt de fapt niște pârloage. N-au nevoie să fie atât de ermetic zidite, mai degrabă ar avea nevoie de niște gard viu, verde, ca să mai ozoneze atmosfera.

zid3

La blocul L40 e o excepție. În fața scării e plin de trandafiri. Domnul Chilom îi îngrijește, deși stă tocmai la 9 și nu le simte mirosul de la el de la geam. Dar zice că-i place să fie frumos la intrarea în bloc. De aia e și enervat de modul în care a ales primăria să-i betoneze grădina. Și mai ales scara blocului. Pentru că aleea de intrat în bloc fusese îngustă, iar scara lată, zidurile turnate de primărie de-o parte și de alta a aleii vin acum direct în mijlocul scării. Când cobori din bloc dai în zidurile lui Negoiță.

gard-zid3

Domnul Chilom zice că a făcut solicitare la primărie să schimbe „proiectul” pe care oricum nu l-a cerut nimeni, și în loc de zidurile astea inutile să le toarne mai bine o rampă de acces, că au oameni bătrâni în bloc și ar avea nevoie. Exact pe latura aia a scării unde vine zidul. Tot betonul ăla s-ar consuma, dar măcar ar fi cu folos, crede locatarul. Când am vizitat eu zona prima dată zidurile încă nu erau turnate, se montaseră doar cofragele. La câteva zile zidurile fuseseră turnate deja, fix așa în mijlocul scării, cum se temea domnul Chilom că vor fi. De-an … lea, cum s-ar zice.

garduri

În lipsa informațiilor oficiale de la primărie, locatarii speculează și ei. Că într-unul dintre blocurile alea stă un personaj cunoscut – nu spun cine, pentru că nu am verificat informația, și oricum nu cred că personajul respectiv a cerut zidirea grădinilor – și că zidurile astea sunt de fapt o spălare de bani pentru firmele de casă ale primarului. A doua variantă pare mai realistă, dar și dacă ar fi așa, cred că dacă ar fi pus de exemplu rampe de acces la toate blocurile din sector (uite ăsta ar fi un aspect neglijat de fostul Negoiță) ar fi făcut un lucru mai util decât gardurile alea, și putea să deconteze tot atâtea betoane cu câte încarcă anul ăsta bugetul local subt pretextul că le face curte alegătorilor.

* A nu se înțelege că îl plâng pe fostul primar Negoiță, că și ăla s-a apucat în al doilea mandat și a dat autorizații de construcție în părculețele pe care le amenajase între blocuri în primul mandat. Încep să fiu de acord cu cine spunea că și primarul ar trebui să aibă maxim două mandate, ca să nu fie lăsat să facă măgării prea mari. Și mai ales să le lase și celorlalți șansa să se afirme după ei 😉

Etichete: , , , , ,

16 comentarii la “Negoiță 2 zidește ce a îngrădit Negoiță 1” Subscribe

  1. Mihai 29/09/2013 at 07:36 #

    O debilitate mintala fara margini! In loc sa doteze scolile din sector (care toate apartin de primarie) cu calculatoare si mobilier, sa repare gradinitele, el baga bani in ziduri inutile. O sa mai vada un mandat cand si-o vedea ceafa!! HUOOO!!!

    • carat 15/12/2013 at 14:16 #

      Sa speram ca pana la sfarsitul acestui mandat Negoita 2 nu apuca sa desfigureze tot ce s-a facut bine, util si frumos in acest cartier de catre Negoita 1. Dau un singur exemplu de distrugere, desi ele sunt mult mai multe : toate bancile de pe strazi, bulevarde si parcuri, puse de Negoita 1,excelente d.p.d.v. calitativ dintr-un material excelent ce nu putea fi deteriorat, au fost inlocuite de Negoita 2 cu niste banci la prima vedere asemanatoare, dar care sunt facute din material de foarte, foarte proasta calitate si care, doar dupa cateva luni de folosinta sunt rupte, scrijelite, arse, pictate si arata jalnic. La anul vor trebui inlocuite. Si uite asa, pe astfel de lucrari de mantuiala se arunca banii nostri pe apa sambetei.

  2. Mimi 05/06/2014 at 14:41 #

    Stie cineva care este explicatia gardurilor de 2 m din jurul locurilor de joaca din sector 3?

  3. RazvanM 30/03/2016 at 07:51 #

    Imediat ce s-a schimbat puterea in urma cu cativa ani, locurile de joaca au fost „reparate” de catre Negoita PSD. Intamplator unele erau nou-noute si au fost distruse, au ramas asa cateva saptamani sau luni, dupa care s-au pus alte componente noi.
    Jmecheria cu toate aceste imbunatatiri este ca costa o caruta de bani sa le faci. O banca de-a lui Negoita PD costa 200 euro. Una de-a lui Negoita PSD costa 300 euro, ca deh tinem si cu amaratii. Intrebarea este: ce ne facem cu bancile vechi care fusesera instalate cu cateva luni in urma?
    Vecinii pesedisti de la mine de pe scara se plangeau ca Negoita PDL a montat prea multe banci pe marginea bulevardului Burebista. A venit Negoita PSD care a inlocuit toate bancile montate cu unele mai scumpe si le-a dublat si numarul…. Apoi a turnat betoane peste tot pe unde a putut. In curand o sa avem parcuri cu betoane turnate peste tot si cu tartan pus pe deasupra ca sa nu se loveasca copiii….

    Marea realizarea a lu’ Oprescu independentu’ este ca a schimbat zeci de mii de semne de circulatie. Iar pe marile bulevarde, din lipsa de bani pt. asfaltat, a pus niste panouri impozante pe care scrie „Inel principal”.

    Se cunoaste jmecheria cu panselutele… Acum se face izolatia pe mii de blocuri, cu firme care contribuie la bugetul de campanie. Bancile, jucariile, chiar si gardurile sunt consumabile. Ideea este sa fie puse cat mai multe consumabile care trebuie inlocuite o data la 2-3 ani. In felul asta nu ai batai de cap cu cheltuirea bugetului – banii se cheltuie practic singuri.

Lasă un comentariu

Oldies but goldies

Eu sunt lucrător sexual, legea e o curvă

sexworker

Interviu în 3 episoade cu „Profesoara”, una dintre cele mai vechi prostituate din București. Azi, începuturile – „Epoca de aur”, când comunismul tolera prostituția, marca era mai tare ca dolarul iar clientul era domn.

Suni la 112 și te sună înapoi niște ciocli

morturary

O întrebare pentru domnul Raed Arafat: ce comision primesc operatoarele de la 112 ca să le furnizeze firmelor de pompe funebre numerele de telefon ale rudelor celor decedați?

Românul s-a născut poet, de aia e mai lent

casca

Când o lucrare unică intră pe mâinile unor muncitori români termenele contractuale devin opționale. Totul în România durează mai mult, zice spaniolul șef de șantier. Dar la final iese o operă brâncușiană, zice inginerul român

Nostalgii maso-comuniste de 1 Mai

steaguri

O frântură dintr-o zi grea, muncitorească, a unui chelner hâtru de la Restaurantul Riviera din Parcul 23 August.

Prezență inedită a lui Budha la răstignirea lui Iisus la București

soldati-jandarmi

Un Pilat din Pont grăsuț și chel a stârnit polemici în rândul audienței de la răstignirea lui Iisus – ediția 2014

Raiul există și e în patrimoniul UNESCO

plitivice19

… sub numele de Parcul natural Plitvice, din Croația